Новини Новини 16.11.2022 о 14:13 comment views icon

Ілон Маск звільняє тих, хто його критикує — постраждали близько 20 співробітників Twitter

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Маск звільняє працівників за критику у свою адресу, яку ті висловлюють у Twitter або приватному Slack компанії. За інформацією Platformer з цієї причини з посад вже скоротили близько 20 осіб.

Після масштабних звільнень у Twitter (50% штатного та 80% позаштатного персоналу), покликаних скоротити витрати у компанії, Маск взявся позбавлятися від співробітників, які його критикують. 

Так, він вже звільнив інженера Еріка Фонхефера, який намагався публічно виправити свого генерального директора в Twitter, та Сашу Соломон  — інженера-програміста Twitter, яка написала серію твітів із критикою Маска, закінчивши свій випад фразою “Kiss my ass, Elon”.

Звільнено ще кілька осіб, які скаржились публічно:

Job Interview Crash Course.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Та тих, хто просто ретвітнув пости із критикою Маска:

Job Interview Crash Course.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Але, як повідомляється, багатьох співробітників звільняють навіть за непублічну критику Маска в приватному Slack компанії.

“На той час мій обліковий запис у Twitter був приватним, тож я можу лише припустити, що це сталося через те, що я не проявив 100-відсоткову лояльність”, — написав Нік Морган, який також розміщував критичні пости у своєму закритому профілі.

Точно не відомо, чи дійсно акаунт Моргана був приватний. Але кілька людей точно постраждали за критику у приватних листуваннях. Гергелі Орош повідомив, що близько 10 співробітників звільнили за їх висловлювання у Slack, а Кейсі Ньютон із Platformer стверджує, що ця цифра може досягати 20 осіб.

Джерела Bloomberg також вказують на десяток звільнених співробітників, які раніше критикували Маска на різних платформах. 

Twitter, який після масштабного скорочення втратив відділ комунікацій, ніяких коментарів не давав. А от Маск підтвердив ці звільнення у своєму твіті:

“Хотів би перепросити за звільнення цих геніїв. Їхній величезний талант, без сумніву, стане в пригоді деінде”.

Цікаво, що Маск раніше часто висловлювався про свою прихильність до “свободи слова” і перед купівлею соцмережі планував зробити її більш лояльною до користувачів та їх постів. Однак співробітників Twitter, схоже, це не стосується.

Ілон Маск отримав детальні прогнози щодо запуску Twitter Blue та її негативних наслідків, але… проігнорував рекомендації співробітників

Джерело: The Verge

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: