Новини Пристрої 12.07.2023 о 10:28 comment views icon

Intel більше не фінансує підрозділ NUC – випуском та підтримкою міні-ПК займуться партнери

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Intel більше не фінансує підрозділ NUC – випуском та підтримкою міні-ПК займуться партнери

Intel розіслала партнерам електронного листа, який підтверджує припинення прямого фінансування підрозділ NUC (Next Unit of Compute). Цей підрозділ відповідав за безліч продуктів, включаючи комп’ютери, еталонні ноутбуки та низку інших пристроїв. Головний його продукт – міні-ПК NUC, від найпростіших до ігрової серії Canyon. Компанія хоче, щоб її партнери продовжували пропонувати компактні настільні комп’ютери.

«Ми вирішили припинити прямі інвестиції у бізнес Next Unit of Compute (NUC) та змінити нашу стратегію, щоб дозволити нашим партнерам з екосистеми продовжувати інновації та зростання NUC. Це рішення не вплине на частину бізнесу Intel Client Computing Group (CCG) або Network and Edge Computing (NEX). Крім того, ми працюємо з нашими партнерами та клієнтами, щоб забезпечити плавний перехід та виконання всіх наших поточних зобов’язань, включаючи підтримку продуктів NUC, які зараз знаходяться на ринку».

Наразі Intel пропонує три типи систем NUC: типові компактні ПК, призначені для споживачів та офісів, робочі станції для бізнесу з підтримкою віддаленого керування та vPro, а також високопродуктивні ігрові ПК.

Власні пристрої NUC від Intel були популярними та конкурували з аналогічними комп’ютерами відомих брендів. Але підтримка великого «зоопарку» настільних комп’ютерів та ноутбуків стала тягарем для Intel, яка переважно займається виробництвом чипів. Крім того, враховуючи скорочення ринку ПК та жорстку конкуренцію, рентабельність бізнесу NUC, ймовірно, постраждала за останні квартали.

Останніми пристроями в лінійці були NUC 13 Bravo Canyon, NUC 13 PROArena Canyon і NUC 13 Extreme Raptor Canyon, які були швидше повноцінним ігровим ПК, ніж комп’ютерами малого формфактора.

Intel показала NUC 13 Extreme Raptor Canyon — компактний модульний ПК з підтримкою трислотових відеокарт

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація

Під керівництвом Пета Гелсінгера Intel пішла з виробництва пам’яті 3D NAND, закрила підрозділ твердотілих накопичувачів Optane, припинила випускати модеми і пристрої комутації Barefoot та сервери. Відмова від побічних виробництв дозволить Intel сконцентруватися на розробці процесорів.

Джерела: VideoCardz, Tom’s Hardware


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: