Новини Технології 18.07.2023 о 10:49 comment views icon

Intel інвестує $9 млн в роботів-гуманоїдів Figure, які днями здійснили свої перші кроки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Intel інвестує $9 млн в роботів-гуманоїдів Figure, які днями здійснили свої перші кроки

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Глобальний інвестиційний фонд компанії Intel спрямує мільйонні інвестиції в Figure для прискорення розробки Figure 01 – автономного робота-гуманоїда компанії, який цього тижня відзначився своїми першими кроками.

Кошти у розмірі $9 млн допоможуть Figure побудувати «‎конвеєр ШІ-даних» для автономних операцій та підштовхнуть компанію до комерціалізації.

Інвестиції Intel Capital доповнять фінансування від Parkway Venture Capital, Brett Adcock, Aliya Capital, Bold Capital Partners, Tamarack Global, FJ labs і колишнього генерального директора KUKA Robotics Тіла Ройтера.

Кілька місяців тому модель Figure 01 увійшла у фазу тестувань і, що важливо – менш ніж за рік після заснування компанії здійснила свої перші кроки (що є одним з найшвидших досягнень в історії розробки роботів-гуманоїдів).

«Ця інвестиція разом із глобальними ресурсами та досвідом команди Intel допоможе прискорити зростання й успіх Figure», – сказав Бретт Адкок, засновник і генеральний директор Figure.

В Intel Capital своєю чергою заявили про значний потенціал Figure до «‎зміни уявлення світу про штучний інтелект».

Figure – це компанія з Саннівейлу, Каліфорнія, з 50 співробітниками, які розробляють автономних роботів-гуманоїдів загального призначення, що керуються ШІ. За словами компанії, її «‎творіння» призначені для розв’язання проблеми з нестачею робочої сили, виконання небажаних чи небезпечних робіт і підтримки ланцюга поставок у глобальному масштабі.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Над власними версіями роботів-гуманоїдів загального призначення наразі працюють Tesla, Apptronik і Open 1X. Однак, якщо компанія Ілона Маска позиціює свою розробку як «‎робота для всього», то Figure зосереджується саме на промислових складських програмах для початку.

Роботи-гуманоїди Tesla Optimus неспішно «прогулюються» по цехах з Cybertruck та надзвичайно точно відтворюють людські рухи

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: