Новини Кіно 21.07.2023 о 16:27 comment views icon

Канадська студія Bron, яка продюсувала «‎Джокера‎» та інші хіти, оголосила про банкрутство

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

У середу канадська кіностудія Bron подала заяву про транскордонне банкрутство.

«Рішення звернутися за захистом кредиторів далось нам нелегко і прийнято з огляду інтересів компаній та багатьох зацікавлених сторін», — йдеться в службовій записці до співробітників, яку надіслав генеральний директор Bron Аарон Л. Гілберта.

Компанія подала заявку на захист кредиторів у Ванкувері, Британська Колумбія, і по главі 15 у США. Гілберт написав, що Bron працюватиме з кредиторами та зацікавленими сторонами спільно із призначеним судом спостерігачем Grant Thornton Limited, і що розгляд має «завершитися до пізньої осені». Він подякував команді та партнерам компанії за підтримку протягом «кількох дуже важких років‎».

«Ваша постійна підтримка та терпіння залишатимуться критично важливими під час процесу реструктуризації, і ми інформуватимемо вас, як просуватиметься процес», – додав Гілберт.

З моменту заснування у 2010 році Bron фінансувала або виступила виконавчим продюсером для понад 125 фільмів, які отримали 30 номінацій на «Оскар» і шість перемог. У переліку зокрема «‎Джокер» та «Наркокур′єр»; також компанія фінансовим спонсором, бек-офісною студією та партнером-продюсером таких стартап-продакшн-компаній, як «Mad Solar», команди серіалів HBO «Ейфорія» та «Ідол», «Чорний птах» і «The Morning Show» від Apple, а також фільму «Тар» та хіта A24 «X».

Останнім часом ходили чутки про нестабільність Bron – у жовтні компанія скоротила штат. Згодом інвестиційна компанія Hudson LP відсудила у Bron $14,3 млн після звинувачень у невиконанні зобов’язань щодо чотирьох фільмів – «Скандал», «Капоне», «Вціліла» та «Грейхаунд».

Bron має кілька проєктів на стадії розробки – зокрема, «Джокер: Божевілля на двох‎» Warner Bros. Discovery з Хоакіном Феніксом і Леді Гагою в головних ролях, а також серії франшиз «‎Блондинка у законі» та «‎Робокоп» для MGM.

Останньою роботою компанії для широкого прокату став фільм «65» від Columbia з Адамом Драйвером у ролі космічного пілота, на якого полюють динозаври.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Джерело: The Wrap, Deadline, Hollywood Reporter


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: