Новини Технології 05.02.2024 о 14:27 comment views icon

Керівник Samsung каже, що кожне фото — це фейк, а поняття «реального зображення» не існує

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Керівник Samsung каже, що кожне фото — це фейк, а поняття «реального зображення» не існує

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Samsung неодноразово стикалася з критикою щодо надмірних зусиль штучного інтелекту в обробці фото — як-от, коли зображення Місяця виглядало занадто штучно під час використання функції Scene Optimizer, чи неочікувана поява голлівудської посмішки в немовляти при активації інструменту Remaster.

У нещодавньому інтерв’ю TechRadar віцепрезидент Samsung Патрік Чомет виступив на захист процесу обробки фото на смартфонах компанії:

«Торік вийшло гарне відео Маркуса Браунлі про зображення Місяця. Всі дискутували — це фейк чи реальна картинка. А реального зображення насправді не існує. У вас є датчики, щоб щось зафіксувати чи відтворити те, що ви бачите. Ви можете сказати, що це реальне зображення, однак якщо ви використовували штучний інтелект для оптимізації масштабування, автофокусування, сцени — чи це реальність? Або фільтри? Реального зображення немає, крапка».

Такі компанії, як Apple, Google і Samsung дедалі частіше поєднують кілька зображень, щоб створити одне найкраще, але з розквітом штучного інтелекту зусилля з «домальовування» реальності лише посилюються (нові Galaxy S24 і S24 Ultra від Samsung — останній приклад).

Водночас Чомет каже, що стратегія Samsung полягає в тому, щоб дати споживачам вибір: спосіб зафіксувати «момент» і спосіб створити «нову реальність». За його словами, обидва використовують ШІ, але результати останнього отримують водяні знаки та метадані, «щоб переконатися, що люди зрозуміють різницю».

Чомет також відзначив необхідність регулювання галузі ШІ, в чому Samsung «планує допомогти».

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: