Новини Новини 10.03.2022 о 11:36 comment views icon

КМДА та «Довженко-Центр» проведуть кінопокази на станціях метро, які кияни використовують як укриття

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Департамент культури КМДА спільно з державним кіноархівом «Довженко-Центр» анонсували серію кінопоказів у київському метрополітені. Організатори сподіваються, що українське кіно зможе морально підтримати киян у ці важкі для України часи – поділилися у Департаменті культури.

Із метою підтримки морального духу містян столичний Департамент культури та «Довженко-Центр» підготували кінопроєкт у метро. До програми кінопоказів увійшли стрічки різного жанру та епох – від фільмів ВУФКУ до сучасних, які зовсім нещодавно можна було побачити в українському прокаті як-от: «Найкращі вихідні» чи «Зірки за обміном». Добірка орієнтована на аудиторію різного віку та кінематографічних вподобань – для маленьких глядачів організатори підготували анімаційні стрічки, а також комедії та фестивальне кіно для молоді та дорослих.

«Останні два тижні українці живуть у справжньому пеклі. Київ живе повідомленнями про повітряну загрозу, замість опери – слухаємо звуки ППО, а українські кінопрем’єри замінили на постійний скролінг стрічки новин. Наша місія як працівників культури – не лише зберегти культурні цінності, але й підсилити дух жителів Києва, що задля власної безпеки ночують в метро», – зазначила директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова.

Окрім «Довженко-Центру», фільмографію для показу надали й інші українські кінокомпанії – Film.ua та Артхаус Трафік. Організатори зазначають, що програма може доповнюватися та закликає до співпраці й інших гравців українського кіноринку.

Станом на сьогодні покази заплановані на 14 станціях київського метро, а повноцінно працюють – «Сирець», «Дорогожичі», «Лук’янівська», «Площа Льва Толстого» та «Дружби Народів».

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: