Новини Кіно 04.08.2023 о 14:03 comment views icon

Нова книга про «Відьмака» — Анджей Сапковський сподівається дописати її до кінця року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Минуло 10 років з моменту виходу «‎Сезону гроз», останнього на цю мить роману саги «‎Відьмак», дія якого розгорталася між деякими оповіданнями, і 24 роки з завершення саги «‎Володарка озера» – Анджей Сапковський весь час натякав на створення нової книги, однак точного підтвердження, до цього часу, не було.

У прямому ефірі на ютюб-каналі Fantastic Talk(s) письменник-фентезист поспілкувався з українськими фанатами, де, серед іншого, прозвучало питання про останню роботу, і ось, що він відповів:

«Я не люблю розповідати про те, що роблю, доки не доведу це до завершення. Але оскільки я завжди роблю винятки для українців – то, так, ‎я працюю над новою книгою про Відьмака і досить старанно. Це може зайняти рік, але не більше».

Якщо все піде так, як запланував Сапковський, то, ймовірно, наступну книгу про «‎Відьмака» ми читатимемо вже наступного року. Однак жодних подробиць про зміст письменника не розкрив. Раніше на польському Comic-Con він спростував думки про продовження історії, яка слідує за подіями «‎Володарки озера»

«Історія завершена, сага завершена, тож якщо я випадково напишу щось у всесвіті Відьмака, і я точно маю такий намір, це, ймовірно, буде щось на зразок приквела чи сайдквелаНова книга про «Відьмака» — Анджей Сапковський сподівається дописати її до кінця рокуНова книга про «Відьмака» — Анджей Сапковський сподівається дописати її до кінця рокуСайдквел – різновид спінофу, в якому хронологія збігається з оригінальним твором. Не продовження».

Такі коментарі Сапковський надав у 2018 році й можливо його думка змінилася за 5 років. Врешті-решт не так багато часу й залишилося до того, щоб перевірити це. 

Нині на Netflix транслюють третій сезон «‎Відьмака» – останній з Генрі Кавіллом в головній ролі (тут можна переглянути нашу рецензію). Виробництво четвертого, де Ґеральта з Рівії має зіграти Ліам Гемсворт, нещодавно відклали на 2024-й рік.

Водночас Netflix достроково завершив роботу над спінофом «‎Відьмака» про банду Щурів – за чутками серіал мав складатися з 8 епізодів, однак з огляду на тривалість знімань, ймовірно, остаточна версія буде коротшою.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Нижче можна переглянути запис прямої трансляції за участі Сапковського на каналі Fantastic Talk(s).


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: