Новини Україна 09.01.2024 о 10:27 comment views icon

Група компаній Нова пошта змінила назву на NOVA, тому що це «вже набагато більше, аніж пошта»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Група компаній Нова пошта змінила назву на NOVA, тому що це «вже набагато більше, аніж пошта»

Група компаній «Нова Пошта», куди разом з іншими входить сама «Нова Пошта», змінює назву для того, щоб підкреслити — за 20 років на ринку України вона стала “вже набагато більше, аніж пошта”. Поки не зрозуміло, як цей ребрендинг вплине на логотип компанію та загальний візуальний стиль бренду, окрім вже очевидної зміни назви.

Оновлено [11:51]: «Нова Пошта» у коментарі ITC.ua уточнила, що як логістичний оператор залишається «Новою Поштою». Саме і лише група компаній змінює назву на NOVA. Жодного ребрендингу та змін логотипів не планується.

Чому «Нова Пошта» вирішила змінити назву

«Нова Пошта» працює на ринку України з 2001 року і за цей час стала справжнім лавмарк Група компаній Нова пошта змінила назву на NOVA, тому що це «вже набагато більше, аніж пошта»Група компаній Нова пошта змінила назву на NOVA, тому що це «вже набагато більше, аніж пошта»продукт, послуга чи організація, до яких відчуваєш «безсумнівну довіру» , однієї з найцінніших українських брендів у багатьох аспектах. Усі ці роки «Нова Пошта» розвивалася, створюючи нові компанії та продукти. Одна з найвідоміших дочірніх компаній «Нова Пошта» — фінтех NovaPay, яка віднедавна відкриває рахунки для клієнтів. Також в структуру входять ІТ-підрозділ Nova Digital, який відповідає, з-поміж іншого, за кіберзахист бізнесу, Nova Global, що доставляє вантажі з різних континентів. Водночас «Нова Пошта», окрім звичної доставки, продає послуги фулфілменту, фрахтових перевезень та працює в Європі.

Ми вже набагато більше, аніж пошта. Саме тому ми прибираємо це слово у назві групи компаній і залишаємо широке, без барʼєрів.

NOVA

Співвласник групи NOVA Вячеслав Климов підкреслив, що усі компанії NOVA реалізують спільну стратегію і керуються одними цінностями: Fast – Easy – Safe – Human – Tech – Growth”. За його словами, основна мета групи NOVA — забезпечити легку доставку будь-чого для життя та бізнесу. Наразі це посилки, гроші та технології, але зупинятися на досягнутому в NOVA не планують і вже готуються до запуску нових сервісів.

Що входить у групу компаній NOVA

Зараз у структуру NOVA входять наступні окремі компанії:

  • Нова пошта в Україні — доставляє документи, посилки, великі вантажі, а також надає послуги фрахтових перевезень та фулфілменту. Мережа налічує 11 400 відділень та 15 500 поштоматів по всій Україні. Доставка по країні відбувається за 24 години, а в межах міста у той самий день.
  • Nova Post Europe — надає повний спектр логістичних послуг як для приватних осіб, так і для бізнес-клієнтів: доставка документів, посилок і вантажів по Європі, а також між ЄС та Україною. Наразі компанія вже відкрила представництва в 11 країнах:  Молдова, Польща, Литва, Чехія, Румунія, Німеччина, Словаччина, Естонія, Латвія, Угорщина та Італія. Мережа налічує 35 тис. точок сервісу, з яких 83 — власні відділення.
  • NovaPay — небанківська фінансова установа, яка розвиває власну міжнародну платіжну систему та надає фінансові послуги приватним клієнтам та бізнесу. На цей момент NovaPay обслуговує 2,6 млн транзакцій на добу, є повноправним учасником міжнародних платіжних систем Visa та MasterCard (має сертифікат відповідності міжнародному стандарту безпеки даних індустрії платіжних карток PCI DSS). Наприкінці 2023 компанія запустила застосунок для відкриття клієнтами розрахункових рахунків.
  • Nova Global — фокусується на глобальному ринку електронної комерції та співпраці з міжнародними маркетплейсами. Nova Global забезпечує можливість здійснювати покупки в інтернет-магазинах у країнах Північної та Південної Америки, в країнах Азійсько-тихоокеанського регіону, а також Великобританії, з доставкою товарів Новою поштою. Для українського середнього та малого бізнесу послуги компанії – це можливість виходити на нові ринки й розвивати експорт своїх товарів до інших частин світу.
  • Supernova Airlines надає швидку доставку своїм клієнтам із будь-якої точки світу. Компанія вже зробила десятки рейсів між країнами Європи. Невдовзі планує розпочати трансконтинентальні польоти вантажними літаками.
  • ІТ-компанія Nova Digital — розробник веб-додатків та програмного забезпечення для архітектур будь-якої складності та навантаженості. Наразі Nova Digital створює та обслуговує програмні продукти, які здатні опрацьовувати 30 тис. операцій в секунду. Створені продукти раніше були протестовані на 32 мільйонах приватних та бізнес-користувачів Нової пошти.

«Нова пошта» у 2023 році відкрила 4850 відділень і поштоматів, а також доставила рекордну кількість відправлень – понад 400 млн штук (на 10% більше, ніж у рекордному довоєнному 2021 році). 18 грудня компанія доставила понад 2,01 млн відправлень, оновивши попередній рекорд у 1,96 млн відправлень за добу, встановлений 30 грудня 2022 року.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

2 млн доставлених посилок за добу ─ «Нова пошта» встановила новий рекорд


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: