Новини Софт 23.06.2023 о 11:30 comment views icon

Нова соцмережа Цукерберга: все, що відомо про сайт-конкурент Twitter від Meta, який так засмутив Ілона Маска

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Ілон Маск настільки схвильований ідеєю Цукерберга створити власний аналог Twitter, що викликав того на поєдинок у клітці.

Meta вже деякий час працює над новою соцмережею, яка конкуруватиме з Twitter та іншими альтернативними сайтами, що стали популярними після придбання Маском соцмережі у жовтні 2022-го року. Ці повідомлення викликали публічну суперечку між Ілоном та Марком Цукербергом, яка завершилась жартівливою пропозицією визначити кращого під час бою у клітці в Лас-Вегасі.

Раніше Meta підтвердила, що «вивчає окрему децентралізовану соціальну мережу для обміну текстовими оновленнями», але не надала додаткових деталей про програму.

Компанія переважає над конкурентами-початківцями, такими як BlueSky або Mastodon, враховуючи те, скільки користувачів уже інтегровано у Facebook та Instagram. Вона також має давні стосунки з брендами та рекламодавцями, які можуть забезпечити прибуток після запуску.

Утім враховуючи серйозні скорочення команд з довіри та безпеки в Meta та в усій індустрії соціальних мереж, модерація вмісту може виявитися проблемою. Багато рекламодавців залишили Twitter після того, як там зросла кількість суперечливого контенту. Meta також нині зіткнулася з перевіркою через поширення дезінформації.

Подібний до Twitter застосунок від Meta має кодову назву Project 92 або P92, повідомляв Platformer у березні, однак компанія розглядає офіційну назву «Threads‎», доповнив у червні The Verge. Програма буде інтегрована з обліковими записами Instagram, беручи наявну інформацію з існуючої соціальної мережі. На знімку екрана можна побачити SSO або функцію єдиного входу зі словами «Увійти за допомогою Instagram».

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву
Скриншоти майбутньої програми Meta, яка конкуруватиме з Twitter. Зображення: The Verge
Скриншоти майбутньої програми Meta, яка конкуруватиме з Twitter. Зображення: The Verge

Рендери, отримані The Verge, демонструють користувацький інтерфейс, надзвичайно схожий на стрічку Twitter, з іконками та символами, які відображають поточний користувацький інтерфейс Instagram. Це, ймовірно, полегшить користувачам боротьбу з інтеграцією з ActivityPub – протоколом соціальних мереж, призначеним для просування «децентралізованих» соціальних мереж, що дозволяє різним платформам ефективно з’єднуватися одна з одною.

Інтеграція означає, що системи, які також працюють на ActivityPub, як-от конкурент Twitter Mastodon, матимуть взаємозв’язок із Project 92.

Директор із продуктів Meta Кріс Кокс заявив, що компанія вже спілкується з громадськими діячами, включаючи Далай-ламу та Опру Вінфрі, щодо приєднання до платформи під час запуску. Далай-лама має понад два мільйони підписників в Instagram, а Вінфрі – понад 23 мільйони. Досвідчені користувачі з самого початку забезпечать Meta монетизованою та зацікавленою аудиторією, а також допоможуть просунути програму попереду Twitter.

Компанія почала розробляти платформу в січні, через кілька місяців після того, як Маск «захопив‎» Twitter, і планує зробити її доступною вже цього літа, згідно з повідомленнями Bloomberg та інших джерел.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: