Новини Софт 08.05.2024 о 10:31 comment views icon

OpenAI створила дипфейк-детектор, який розпізнає згенеровані DALL-E 3 зображення з точністю 98%

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Компанія-розробниця ChatGPT та DALL-E створила інструмент для розпізнавання зображень, які згенерував штучний інтелект.

Наразі класифікатор працює лише з результатами, створеними власним генератором зображень OpenAI DALL-E 3 — але з високою точністю.

OpenAI створила дипфейк-детектор, який розпізнає згенеровані DALL-E 3 зображення з точністю 98%

Під час внутрішніх тестувань інструмент правильно ідентифікував «штучні» зображення у 98% випадків. Повідомляється, що класифікатор також може визначати типові модифікації з мінімальним впливом, такі як стиснення, кадрування та зміни насиченості.

OpenAI створила дипфейк-детектор, який розпізнає згенеровані DALL-E 3 зображення з точністю 98%

Відсьогодні OpenAI приймає заявки на доступ до класифікатора для першої групи тестувальників, включно з дослідницькими лабораторіями та науково-орієнтованими журналістськими некомерційними організаціями, у межах Програми доступу для дослідників.

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Також OpenAI планує додавати водяні знаки для позначення цифрового контенту (фото чи аудіо), які «неможливо видалити», та приєднається до профільної галузевої групи C2PA, до якої вже входять Google, Microsoft і Adobe.

На тлі виборів в США та у світі загалом зловживання інструментами штучного інтелекту зростає — лише у квітні, наприклад, фейкові відео двох боллівудських акторів, які критикують прем’єр-міністра Нарендру Моді, стали вірусними в мережі.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: