Новини Софт 21.06.2022 о 09:18 comment views icon

Пам’ятаєте, як нещодавно деталь LEGO перетворили на мікрокомп’ютер із робочим OLED-дисплеєм? На ньому запустили Doom (ну, майже)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Новина про новозеландського інженера, який створив із деталі LEGO крихітний комп’ютерний термінал із робочим OLED-дисплеєм, отримала «несподіване» продовження — він взяв і зіграв на ньому в оригінальний Doom 1993 року у відповідь на саркастичні висловлювання багатьох щодо цього. Коротке відео з’явилося на сторінці ентузіаста в Twitter 20 червня.

Як можна побачити, саму гру він запустив на іншому пристрої, а крихітний комп’ютер з цеглинки LEGO використовував лише як маленький монітор. Нагадаємо, інженер оснастив свій LEGO-ПК невеликою платою з процесором Arm Cortex M0 та OLED-дисплеєм з діагоналлю 0,42 дюйма та роздільною здатністю 72 на 40 пікселів.

Як то кажуть, mission complete — ще одним приладом, на якому вдалося запустити Doom, стало більше.

Із деталі LEGO зробили мікрокомп’ютер з робочим OLED-дисплеєм

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: