Новини IT-бізнес 02.03.2023 о 16:59 comment views icon

Майстер-план Tesla від Ілона Маска не вразив інвесторів — акції автовиробника впали на 6%

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Акції Tesla впали на 6% після чотиригодинної презентації третьої частини Генерального плану компанії. Маск і компанія оголосили про плани випустити доступний електромобіль — однак конкретної інформації щодо термінів чи вартості не надали. 

Ілон Маск з десятком керівників під час Tesla Investor Day 2023 оголосили про плани скорочення витрат, інвестиції у новий завод в Мексиці та курс на розвиток сталої енергетики. Однак жодних подробиць щодо графіків запуску нових продуктів, на жаль, не повідомили.

«Ми чекали на велике оголошення, можливо, щодо більш доступної нової моделі», — сказав Расс Моулд, інвестиційний директор британської AJ Bell.

Акції Tesla, які втратили приблизно дві третини своєї вартості у 2022 році, цього року зросли більш ніж на 60%, чим повернули Маска на перше місце в рейтингу найбагатших людей світу

«Інформація щодо терміну та вартості була обмежена. І ми не отримали очікуваного сюрпризу від Tesla», — каже Колін Ланган, аналітик одного з чотирьох найбільших банків США Wells Fargo.

Плани Tesla використовувати менше електроніки з карбіду кремнію у 75% транспортних засобів вплинули й на акції виробника та постачальника напівпровідників STMicroelectronics.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

«Це стало поганою новиною для всього виробничого ланцюга карбіду кремнію і, зокрема, для STMicro», – заявила брокерська компанія Equita. 

За їхніми оцінками, на частку Tesla у 2022 році припадало 70% продажів напівпровідників на основі компонентів STMicro.

Курс на розвиток сталої енергетики та виробництво 20 млн електромобілів на рік — Ілон Маск поділився планами на майбутнє на Tesla Investor Day 2023

Джерело: Reuters


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: