Новини Технології 05.05.2022 о 19:35 comment views icon

Ryzen 5000С — нарешті потужні процесори AMD для хромбуків

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Chromebook стала серйозною альтернативою ноутбукам з Windows, особливо для користувачів з обмеженим бюджетом, які можуть використовувати вебпрограми для всього, що їм потрібно. Тому вони особливо популярні серед студентів та звичайних користувачів через свою низьку ціну.

Більшість Chromebook засновані на недорогих процесорах Intel, але тепер AMD хоче змінити це з лінійкою Ryzen 5000C, яка поєднує підвищення продуктивності, більш тривалий час автономної роботи та безпеку. При цьому компанія вважає, що Chromebook може стати ключем до нової ери гібридної роботи, пропонуючи пристрої для малого бізнесу або працівників, які хочуть підключатися з будь-якого місця.

Зіркою лінійки є Ryzen 7 5825C, перший восьмиядерний процесор для Chromebook, здатний досягати частоти 4,5 ГГц і, отже, ідеально підходить для багатозадачності та одночасного відкриття кількох додатків; але він також пропонує молодші моделі, такі як Ryzen 3 5125C тільки з двома ядрами з тактовою частотою 3 ГГц.

AMD стверджує, що ця потужність перевершує навіть найкращі процесори Intel для Chromebook; судячи з їх тестів, 5825C до 25% краще справляється із багатозадачністю, ніж Intel Core i7 1185G7. Навіть найпростіші завдання, такі як перегляд вебсторінка, показують перевагу 7%. Ще одна причина для переходу – безпека, оскільки в нових процесорах реалізовані останні досягнення, якими може користуватися Chrome Secure Web.

Ryzen 5000С — нарешті потужні процесори AMD для хромбуків

Суть у тому, що всі моделі цієї лінійки засновані на архітектурі Zen 3 та забезпечують високу продуктивність без надмірного енергоспоживання. TDP всіх моделей становить лише 15 Вт, що відповідає тонким енергоефективним ноутбукам; AMD обіцяє до 13 годин автономної роботи, спираючись на власні тести що може бути на 94% вище, ніж у конкурентів.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Ryzen 5000С — нарешті потужні процесори AMD для хромбуків

Перехід на AMD також означатиме наявність кращої інтегрованої графіки на ринку – Radeon. Це відкриває доступ до додаткових можливостей, таких як підключення до трьох моніторів із роздільною здатністю 4K, графіка для віртуальних машин та спільна робота. AMD навіть стверджує, що в ігри можна буде грати, хоча на цей час пропозиція ігор для Chrome OS дещо мізерна, але слід пам’ятати, що вона сумісна з додатками та іграми для Android.

HP та Acer стануть першими брендами, які запропонують моделі Chromebook із новими процесорами AMD. Chromebook HP Elite C645 G2 – це класична 14-дюймова модель, яка включає Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, 5-мегапіксельну камеру та датчик відбитків пальців. Він з’явиться у продажу у другому кварталі року.

Acer Chromebook Spin 514 є трансформером з 14-дюймовим сенсорним екраном, захищеним склом Gorilla Glass і має військовий сертифікат захисту. В іншому технічні розділи аналогічні, а з’явиться у третьому кварталі.

Цікаво, що нові процесори серії 5000С з’являться вже після виходу перших ноутбуків із найновішими APU AMD Ryzen 6000 (Rembrandt).

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

AMD випустила перший процесор Ryzen 7 5800X3D з пам’яттю 3D V-Cache та бюджетну відеокарту AMD Radeon RX 6400

Джерело: AMD

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: