Новини Україна 03.08.2023 о 13:57 comment views icon

Шахраї “заробили” понад ₴20 млн на продажі неіснуючих автівок та дронів для ЗСУ – нині їм загрожує до 12 років ув’язнення

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Шахраї зникали зі зв’язку щойно отримували гроші від замовників.

Нацполіція затримала організовану групу зловмисників, які пропонували послуги з доставки автівок та дронів з-за кордону для потреб ЗСУ. Після отримання передплати за «‎замовлення» –  шахраї одразу зникали зі зв’язку, привласнюючи кошти волонтерів та військових.

Фахівці відділу протидії кіберзлочинам у Київській області спільно з працівниками Департаменту стратегічних розслідувань та слідчими Головного слідчого управління Нацполіції вийшли на учасників злочинного угруповання – організатора та трьох його спільників.

Для розміщення оголошень шахраї використовували популярні торговельні онлайн-майданчики, привертаючи увагу заниженою ціною.

Загалом було проведено понад 22 обшуки в Одеській, Харківський, Хмельницькій, Дніпропетровській та Черкаській областях – за місцем реєстрації та проживання зловмисників. Вилучено 43 мобільні телефони, SIM-карти, 5 ноутбуків, 87 банківських карток і готівку. 

Курс Digital Marketing від Mate academy.
На курсі ви навчитесь запускати рекламу в кабінтеах Facebook/Instagram та Google. Ви також познайомитися з SEO та Email marketing. Це ті навики які найчастіше просять ІТ компанії від Junior Marketers. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо!
Дізнатися більше про курс

За попередньою інформацією, зловмисники ошукали людей на понад ₴20 млн. Нині організатору та його спільникам оголошено про підозру у шахрайстві, їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

СБУ викрила інтернет-пірата, який підпільно транслював російські телепрограми в Україні та завдав збитків у майже 290 млн грн


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: