Новини Софт 05.07.2023 о 16:07 comment views icon

Соцмережа Threads вже доступна у вебверсії — Цукерберг навіть запустив першу тему у своєму профілі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Відсьогодні Threads, нова соцмережа Meta, яка може стати головним конкурентом Twitter, запрацювала у вебверсії. Офіційний мобільний застосунок з’явиться в App Store 6 липня.

Генеральний директор Meta Марк Цукерберг запустив першу публікацію — чи те, що в соцмережі надалі називатиметься темами.

Соцмережа Threads вже доступна у вебверсії – Цукерберг навіть запустив першу тему у своєму профілі

 

Деякі інфлюенсери та бренди також отримали ранній доступ, зокрема тут вже помічені профілі Netflix, Гері Вайнерчука та Instagram. У керівника Instagram Адама Моссері нині налічується понад 2500 підписників, а в самого Цукерберга — менш як 2000.

Інтерфейс сайту (доступний одразу й у темній темі) відображає досить простий ланцюжок тем з опціями, які дозволяють поставити лайк, залишити коментар чи зробити репост. Користувачі з країн, в яких програма не доступна (а це усі країни ЄС), можуть лише переглядати публікації.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Подібно до Twitter тут можна переглядати основні повідомлення облікового запису в одному розділі та повну історію відповідей в іншому.

Соцмережа Threads вже доступна у вебверсії – Цукерберг навіть запустив першу тему у своєму профілі

Інтеграція Fediverse, яка дозволяє об’єднати низку соціальних мереж, що є сумісними між собою, буде доступна не одразу, але ймовірно цю можливість запустять найближчим часом.

У профілях вказано ім’я користувача та посилання в Instagram із міткою threads.net із таким описом:

«‎Незабаром ви зможете стежити за людьми та спілкуватися з ними на інших платформах fediverse, як-от Mastodon. Людей у ​​потоках можна знайти, використовуючи повні імена, наприклад @[email protected]».

Meta розпочала розробку нової соцмережі в січні, а у червні в мережі з’явились її перші рендери. Цікаво, що працювати над Threads компанія почала на тлі проблем у Twitter, які виникли після того, як соцмережу придбав Ілон Маск. Після низки оновлень (пом’якшення політики щодо модерації вмісту, вимога щомісячної плати за верифікацію та врешті-решт обмеження кількості переглядів для публікацій) користувачі активно почали шукати альтернативу – днями, наприклад, соцмережа Джека Дорсі Bluesky призупинила реєстрацію через величезний наплив нових людей.

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: