Новини Технології 20.04.2023 о 18:27 comment views icon

Stability AI випустила StableLM — власний набір великих мовних моделей із відкритим вихідним кодом, які вчились на даних з Wikipedia

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Stability AI, та сама компанія, що стоїть за ШІ-генератором зображень Stable Diffusion, тепер відкриває вихідний код своєї мовної моделі StableLM.

Компанія випустила набір великих мовних моделей (LLM) із відкритим кодом під загальною назвою StableLM та оголосила, що вони доступні для розробників для використання та адаптації на GitHub.

Як і ChatGPT, StableLM розроблена для ефективного генерування тексту та коду. Вона навчена на наборі даних з відкритим вихідним кодом Pile, який містить інформацію з низки джерел, включаючи Wikipedia, мережу вебсайтів для питань і відповідей з різних тем Stack Exchange і систему для пошуку біомедичної інформації PubMed.

Stability AI каже, що моделі StableLM наразі доступні від 3 до 7 мільярдів параметрів, і ще від 15 до 65 мільярдів з’являться пізніше.

Stability AI випустила StableLM – власний набір великих мовних моделей із відкритим вихідним кодом, які вчились на даних з Wikipedia

Компанія спирається на свою місію зробити ШІ-інструменти більш доступними, як це було зроблено зі Stable Diffusion – інструмент для синтезу зображень був доступний у публічній демонстрації та бета-версії, а також є можливість повного завантаження моделі для експериментів розробників.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

Чатбот Stability AI можна випробувати в демонстрації  на Hugging Face. Stability AI попереджає, що хоча набори даних, які він використовує, спрямовують чатбот на «безпечніше» розповсюдження тексту, «не всі упереджені чи токсичні відповіді можна пом’якшити шляхом тонкого налаштування».

Нейромережа у смартфоні. Qualcomm оптимізувала Stable Diffusion для швидкої роботи на Snapdragon 8 Gen 2

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: