Новини Новини 27.11.2022 о 14:51 comment views icon

Tesla відкликає понад 80 тисяч електромобілів у Китаї через недоліки програмного забезпечення та ременів безпеки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Цей тиждень видався невдалим для Tesla, яка вже втретє оголошує про відкликання своїх електромобілів. 

The Wall Street Journal повідомляє, що автовиробник відкликав загалом 80 561 автомобіль у Китаї через проблеми з програмним забезпеченням і ременями безпеки. Згідно з даними Державної адміністрації з регулювання ринку країни, збої в управлінні батареями, які впливають на 67 698 автомобілів Model S і Model X, можуть призвести до несподіваних зупинок, а 12 863 седанів Model 3 мають проблеми з ременями безпеки.

Як і у випадку з деякими попередніми відкликаннями, Tesla виправляє проблеми за допомогою бездротового оновлення програмного забезпечення. Невідомо, чи призвели недоліки до ДТП або травм, і чи вони безпосередньо пов’язані з минулими несправностями. У лютому Tesla відкликала 817 143 автомобілів у всій лінійці через дефект функції звукового сигналу ременя безпеки.

Це вже третє відкликання компанії Ілона Маска за тиждень. Раніше Tesla відкликала майже 30 000 позашляховиків Model X через погану роботу подушок безпеки та 321 000 Model 3 і Model Y через програмний збій у роботі задніх ліхтарів.

Tesla “відкликає” понад 321 тис. автомобілів через програмний збій у роботі задніх ліхтарів

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Водночас це відбувається на тлі численних відкликань протягом решти 2022 року, зокрема понад 1 мільйон транспортних засобів відкликали через те, що “система автоматичного реверсу вікна неправильно реагувала під час виявлення перешкод”, і тому “вікно під час закриття могло затискати водія або пасажира”.

Такі відкликання можуть завдати шкоди репутації Tesla. Нещодавно журнал Consumer Reports розмістив автовиробника на останньому місці в рейтингу свого щорічного дослідження надійності.

Раніше Мін’юст США розпочав розслідування щодо Tesla — після десятка ДТП, зокрема й смертельних, за участю її автопілота. Прокурори з’ясовують, чи не ввела компанія в оману споживачів, інвесторів та регуляторів, роблячи необґрунтовані заяви про можливості своєї технології допомоги водієві.

Мін’юст США розпочав розслідування щодо Tesla — після десятка ДТП, зокрема й смертельних, за участю її автопілота

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Джерело: Engadget

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: