Новини Софт 21.04.2023 о 10:36 comment views icon

Twitter почав видаляти сині галочки в тих, хто не сплатив за верифікацію — для Стівена Кінга та ще кількох знаменитостей зробили винятки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Twitter почав масово видаляти сині галочки з верифікованих облікових записів, виконуючи один із давніх планів нового власника соціальної мережі Ілона Маска. Разом з тим, є певний список знаменитостей, які не втратили цей «пріоритет» попри несплату — це Леброн Джеймс, Вільям Шетнер та Стівен Кінг.

Зміни вже помітили в акаунтах кількох авторів видання Verge, репортера LA Times Метта Пірса та інших журналістів. Цікаво, що між перезавантаженнями сторінок — галочки то з’являються, то знову зникають.

Twitter почав видаляти сині галочки в тих, хто не сплатив за верифікацію – для Стівена Кінга та ще кількох знаменитостей зробили винятки

Історично метою верифікації в Twitter була можливість переконатися в тому, що облікові записи відомих осіб і організацій, які розміщували контент на платформі, дійсно належали їм. Натомість позначку перевірки відтепер може отримати будь-яка людина — просто віддавши $8 на місяць за передплату Twitter Blue (в Україні — 406₴/місяць та 4245₴/рік).

Ілон Маск відкрито висловлював невдоволення попереднім методом верифікації, називаючи його «нісенітницею», «корумпованим» та «системою лордів і селян». Журналісти на платформах могли отримати галочку майже за замовчуванням — незалежно від кількості аудиторії, що певно не відповідало баченню нового генерального директора.

Початково компанія заявила, що почне видаляти застарілі галочки з 1 квітня, але згодом граничну дату відтермінували до 20 квітня. З того часу Маск за власної ініціативи забрав позначку в акаунта The New York Times, інших видалень, здається, не було зафіксовано.

Онлайн-курс "Стратегічний маркетинг" від Laba.
Навчіться збільшувати ROI компанії, відстежувати тренди просування та завойовувати нові ринки завдяки комплексній маркетинговій стратегії.
Програма курсу і реєстрація

(У нині видаленому твіті Маск казав, що обліковим записам буде надано «кілька тижнів пільги» для оплати галочки, хоча технічні проблеми також могли зіграти свою роль).

У минулому Twitter стикався з судовими позовами від знаменитостей з приводу існування в соцмережі їхніх фейкових акаунтів. Попередня програма верифікації запрацювала понад 10 років тому і була далекою від досконалості.Twitter не міг досить чітко розрізнити, хто є достатньо «відомим» для перевірки. Також галочку стали розглядати як знак підтримки з боку платформи, що породило питання щодо перевірки високопоставлених ультраправих користувачів.

Однак навряд чи систему покращить те, що її зробили платною і доступною для будь-кого. Після перших запусків Twitter Blue соцмережа вже стикнулася з нашестям тролів та фейків — а нині сприяє появі дезінформації в новинах. Твіт від T(w)itter Daily News був помилково цитований як доказ змін в API від нібито офіційної сторінки Twitter у статті CNN (нині виправлено). Насправді це обліковий запис фанів, який отримав синю позначку лише тому, що має передплату Twitter Blue.

Разом з тим існує так званий «список Маска», який передбачає надання синіх галочок деяким знаменитостям — попри те, що вони не платили за верифікацію.

Леброну Джеймсу, який нещодавно заявляв про відмову сплатити за перевірку, надіслали електронного листа, де запропонували «продовжити безплатну Twitter Blue для облікового запису @kingjames від імені Ілона Маска». Медіарадник Джеймса підтвердив, що баскетболіст не купував передплату — але, якщо навести курсор на галочку в його акаунті, з’явиться повідомлення, що «цей обліковий запис підтверджено, оскільки він підписаний на Twitter Blue і підтвердив свій номер телефону».

Онлайн-курс "Стратегічний маркетинг" від Laba.
Навчіться збільшувати ROI компанії, відстежувати тренди просування та завойовувати нові ринки завдяки комплексній маркетинговій стратегії.
Програма курсу і реєстрація

Twitter почав видаляти сині галочки в тих, хто не сплатив за верифікацію – для Стівена Кінга та ще кількох знаменитостей зробили винятки

Пізніше Маск заявив, що «особисто» оплатить «кілька» передплат — у тому числі за акаунти, що належать письменнику Стівену Кінгу та актору Вільяму Шетнеру.

Кінг, якому можна подякувати за те, що Twitter Blue не коштує $20, раніше також заявляв, що не купував передплату і не давав компанії свого номера. Згодом Маск підтвердив, що сам це зробив для письменника.

Джерело: The Verge 1,2


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: