Новини Софт 07.04.2023 о 11:45 comment views icon

Twitter знову вимкнув свій безплатний API, чим порушив роботу багатьох програм. Обіцяну передплату для розробників так і не запустили

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розробники, які звернулися до Twitter, щоб оформити передплату на API – відповідей так і не отримали. 

Сторонні клієнти, які використовували API Twitter зіткнулися з проблемами у його роботі ще у січні. Пізніше в компанії заявили, що це було зроблено навмисно — оскільки відтепер запроваджуються платний доступ для розробників. Повідомлялось, що безплатний API повністю вимкнуть наприкінці лютого, але рішення відклали й нового графіка відключення не надали. 

У вівторок розробники програм, що покладаються на API Twitter, помітили, що він більше не працює. Обмеження зокрема торкнулося тих програм, які використовували API для поширення контенту з соцмережі. WordPress повідомив, що вебсайти тимчасово не могли вбудовувати публікації з Twitter – проблему нині вирішили, кажуть в компанії (схожу несправність, до речі, фіксували ще на початку березня).

Сервіс з подібними функціями Echobox також повідомив, що API Twitter вимкнули без попередження – але зазначив, що знайшов «обхідний шлях». Додаток для перегляду новин Flipboard попередив користувачів, які читали через програму твіти, що згодом ця функція також буде вимкнена.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Розробник «Cheap Bots Done Quick» – системи, яка дозволяє людям створювати ботів для Twitter – теж нині не має доступу до API.  У соцмережі казали, що  «базова» передплата для розробників призначена в основному для тих, хто створює ботів – однак багато хто каже, що місячний ліміт у 1500 твітів занадто обмежений.

Платформа для розсилання електронних листів Substack теж стикнулася з проблемою із вбудовуванням твітів.

Проблеми ускладнюються відсутністю комунікації з Twitter – більшість співробітників відділу зв’язків із розробників були скорочені під час масових звільнень в компанії. Розробники вимушені шукати відповіді на форумах компанії – доки її електронна пошта автоматично відповідає емодзі «💩».

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Деякі розробники погодились платити за API, хоча в Twitter все ще не оголосили ціни усіх рівнів передплати. 

 «Коли Twitter оголосив про ці нові рівні минулого тижня, ми негайно спробували зареєструватися на передплату для підприємств. Але й досі не отримали відповіді, натомість в нас забрали доступ до API без попередження», — написали в середу в блозі Echobox.

Передплату оформили новинний застосунок Tweet Shelf, сервіс для автоматичного видалення твітів TweetDeleter та інструмент аналітики Tweet Archivist. І в них теж забрали доступ до API.

Базовий рівень коштуватиме $100 на місяць, про вартість інших можна лише здогадуватись. Дехто вважає, що «корпоративна» передплата буде непомірно дорогою – за чутками, вона сягатиме $40 000 доларів на місяць або більше.

І доки інші намагаються зв’язатися з Twitter і отримати хоч якесь пояснення, деякі розробники припиняють роботу, навіть не дізнавшись ціни. Аналітична служба для дослідників Social Bearing повідомила, що не зможе далі працювати: 

«Бажаємо успіхів тим із вас, хто залишився в Twitter, і колегам-розробникам».

Джерело: Engadget


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: