Новини Софт 07.07.2023 о 09:27 comment views icon

Twitter погрожує Meta судом за «‎копіювання» соцмережі Threads

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Юрист Ілона Маска Алекс Спіро, у листі, адресованому генеральному директору Meta Марку Цукербергу, стверджує, що компанія використала «‎комерційні секрети та інтелектуальну власність Twitter».

У листі йдеться про те, що Meta найняла «десятки» ексспівробітників Twitter для розробки Threads (що, власне, не дивує, враховуючи скільки людей Ілон Маск звільнив після поглинання), які все ще мали доступ до конфіденційної інформації та комерційних секретів соцмережі. У Twitter заявляють, що Meta скористалася цим і доручила цим працівникам розробити «‎програму-копію», що порушує «‎державне та федеральне законодавство».

Від Meta вимагають негайно припинити використовувати конфіденційну інформацію та копіювати дані Twitter, інакше компанія звернеться до суду.

Директор з комунікацій Meta Енді Стоун відреагував на лист у Threads:

«У команді інженерів Threads немає колишніх співробітників Twitter».

Мета, здається, не надто стурбована ймовірним позовом – з огляду на те, як часто Twitter полюбляє погрожувати судом. У травні компанія звинуватила Microsoft у зловживанні API Twitter через інтеграцію з деякими продуктами.

«Конкуренція — це добре, шахрайство — ні», — написав сам Маск у Twitter.

Meta розробляла Threads з січня 2023 року і врешті-решт 5 липня увечері запустила вебверсію, а згодом і мобільну програму. За перші 7 годин до соцмережі приєдналися 10 млн людей, а за добу їх кількість досягла 30 млн. Водночас генеральний директор Meta Марк Цукерберг озвучив амбітну ціль у 1 мільярд користувачів. Для порівняння – конкурентний Twitter нині має понад 400 млн користувачів.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Інтерфейс Threads, дійсно, дуже подібний до Twitter (керівник Instagam Адам Моссері навіть погодився на пропозицію користувачів називати «місцеві» публікації твітами). Тут  можна публікувати фото, текст (з обмеженням до 500 знаків) та відео (тривалістю до 5 хвилин). У майбутніх оновленнях розробники обіцяють додати окрему стрічку для публікацій друзів), функції редагування та перекладу публікацій, а також можливість вести одразу кілька акаунтів і перемикатися між ними.

Threads нині доступна в США та ще понад 100 країн світу, однак не в ЄС.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: