Новини Софт 06.07.2023 о 14:18 comment views icon

В Threads за перші 7 годин зареєструвались вже 10 млн людей. Ціль Цукерберга – 1 млрд

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

За перші 4 години після запуску вебверсії Threads в соцмережі зареєструвались 5 мільйонів людей, а за 7 годин – кількість користувачів досягла 10 мільйонів.

Водночас генеральний директор Meta Марк Цукерберг озвучив амбітну ціль у 1 мільярд користувачів. Для порівняння – конкурентний та схожий за функціями Twitter нині має понад 400 млн користувачів.

5 липня соцмережа, яку Meta розробляла з січня 2023 року, вже була доступна у вебверсії, а сьогодні користувачі змогли випробувати мобільний застосунок для iOS та Android. Тим, хто оформив передзамовлення – надійшло сповіщення про запуск програми.

У соцмережі за кілька хвилин після запуску почали з’являтися акаунти таких брендів, як Billboard, HBO, NPR і Netflix. Цукерберг підтвердив, що Шакіра і Гордон Рамзі були одними з перших знаменитостей, які приєдналися до Threads.

Threads нерозривно пов’язана з Instagram і пропонує реєструватися, використовуючи існуючі облікові записи. Мобільна програма, як і вебверсія, виглядає відносно схожою на Twitter — має досить стриманий інтерфейс з опціями лайків, коментарів та репостів.

Тут можна переглянути рекомендації й дописи від користувачів, на яких ви підписані (хоча можливості перемикатися між вмістом поки немає), а у профілі можна переглянути два розділи — теми та відповіді.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

У своєму акаунті можна публікувати фото, текст (з обмеженням до 500 знаків) та відео (тривалістю до 5 хвилин). Поки відсутня функція редагування, що не досить зручно, та і головна стрічка виглядає досить дивно – з набором рандомних публікацій людей (хоча згодом все підправлять алгоритми, ну й обіцяють окрему стрічку для публікацій друзів). Решта оновлень включатимуть функції редагування та перекладу публікацій, а також можливість вести одразу кілька акаунтів і перемикатися між ними.

Threads нині доступна в США та ще понад 100 країн світу, однак не в ЄС.

З огляду на нинішню «‎проблемність» Twitter – це найкращий час для запуску альтернативи. Тим більше Meta має перевагу над іншими програмами зі своєю величезною базою користувачів.

Цукерберг та Маск на тлі новин про запуск Threads обмінювались публікаціями, врешті-решт домовившись розв’язати суперечку кулаками (хоча є сумніви, що бій у клітці буде реальним). А сьогодні, генеральний директор Meta вперше за десятиліття опублікував у Twitter публікацію, щоб відзначити запуск нової соцмережі:

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Відомий жартівник і любитель мемів Ілон Маск поки скромно промовчав.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: