Новини Софт 06.07.2023 о 09:35 comment views icon

Соцмережа Threads (аналог Twitter від Марка Цукерберга) вже доступна на iOS та Android в понад 100 країнах світу (в Україні теж)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Threads, нова соцмережа Meta, яка дублює функції Twitter та Instagram, відучора запрацювала у вебверсії, а нині в App Store та Google Play з’явився і мобільний застосунок.

Для авторизації програма використовує існуючі логіни в Instagram та підтримує публікацію фото, тексту (з обмеженням до 500 знаків) та відео (тривалістю до 5 хвилин).

Соцмережа Threads вже доступна у мобільній версії – для користувачів iOS і Android з-понад 100 країн світу

Команда Meta розробляла соцмережу з січня і, схоже, вирішила скористатися проблемами в Twitter (як і решта альтернативних застосунків на кшталт Bluesky), який стикнувся з відтоком користувачів через суперечливі оновлення.

«Очевидно, що Twitter був піонером у цьому просторі… але, враховуючи все, що відбувалося, ми подумали, що є можливість створити щось відкрите, і щось, що сподобалось би спільноті, яка вже використовувала Instagram», — сказав голова Instagram Адам Моссері в інтерв’ю The Verge.

Мобільна програма, як і вебверсія, виглядає відносно схожою на Twitter — має досить стриманий інтерфейс з опціями лайків, коментарів та репостів. Головна стрічка пропонує рекомендації й дописи від користувачів, на яких ви підписані (хоча можливості перемикатися між вмістом поки немає),  а у профілі можна переглянути два розділи — теми та відповіді.

Соцмережа Threads вже доступна у мобільній версії – для користувачів iOS і Android з-понад 100 країн світу

Meta переносить деякі елементи керування конфіденційністю з Instagram до Threads — наприклад, можливість фільтрувати певні слова у відповідях та обмежити людей, які можуть вам залишати коментарі (усі, ваші підписки чи користувачі, яких ви згадали у публікації).

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

Соцмережа Threads вже доступна у мобільній версії – для користувачів iOS і Android з-понад 100 країн світу

На момент запуску Threads не включає підтримку ActivityPub. Децентралізований протокол соціальної мережі, який використовує й Mastodon, дозволить, серед іншого, передавати вашу інформацію з Threads на інший хост.

«Цей децентралізований підхід, подібний до протоколів, що керують електронною поштою та самим Інтернетом, відіграватиме важливу роль у майбутньому онлайн-платформ. Threads — це перша програма Meta, яка сумісна з відкритим протоколом соціальних мереж», — кажуть в Meta.

Threads доступна в США та ще понад 100 країн світу, однак не в ЄС. Моссері, який сам зараз живе у Європі, пояснив, з чим пов’язане таке рішення:

«Виникатимуть значні складнощі з дотриманням деяких законів, які набудуть чинності наступного року. Просто знадобиться більше часу, щоб переконатися в тому, що Threads відповідає вимогам».

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: