Новини Софт 23.08.2022 о 17:47 comment views icon

Twitter приховував дані про ботів та проблеми з безпекою — ексглава служби безпеки соцмережі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Колишній глава служби безпеки Twitter Пейтер Затко, також відомий як хакер під ніком Mudge, розкритикував компанію. Він висвітлив Twitter як хаотичну та некеровану компанію, охоплену чварами, нездатну належним чином захистити своїх користувачів, включаючи урядові установи, глав держав та інших громадських діячів.

Пейтер Затко також стверджує, що Twitter порушила умови угоди 11-річної давності з Федеральною торговою комісією, хибно заявивши, що має надійний план безпеки. Затко попереджав колег про те, що на половині серверів компанії встановлено застаріле та вразливе програмне забезпечення. Крім того, керівництво компанії нібито приховало факти про кількість зламів і відсутність захисту даних, натомість представивши директорам оптимістичні звіти. Усі ці звинувачення містяться у скарзі інформатора, поданій минулого місяця до Комісії з цінних паперів та бірж, Міністерства юстиції та Федеральної торгової комісії США.

У скарзі також йдеться, що тисячі співробітників Twitter мали великий і погано відстежуваний внутрішній доступ до основного програмного забезпечення компанії. Протягом багатьох років це призводило до зламів, включаючи захоплення облікових записів, що належать таким високопоставленим користувачам, як Ілон Маск та колишні президенти США Барак Обама та Дональд Трамп.

Крім того, стверджується, що компанія віддавала пріоритет зростанню користувачів, а не скороченню спаму, хоча небажаний контент погіршував досвід роботи користувачів. Це пов’язано з тим, що керівники заохочувалися індивідуальними бонусами до $10 млн, які залежали від збільшення кількості щоденних користувачів, а не від боротьби зі спамом. У скарзі стверджується, що головний виконавчий директор Twitter Параг Агравал «збрехав», коли написав у травні, що компанія «сильно зацікавлена ​​у виявленні та видаленні якомога більшої кількості спаму».

В інтерв’ю Затко повідомив, що рішення оприлюднити цю інформацію є продовженням його попередньої роботи з виявлення проблем у ПЗ та ширших системах компанії. Він був найнятий у Twitter колишнім генеральним директором Джеком Дорсі наприкінці 2020 року після великого зламу систем Twitter. У січні цього року Параг Агравал звільнив Затко. Він відмовився обговорювати будь-що з того, що сталося в Twitter, за винятком офіційної скарги

«Я почував себе етично пов’язаним. Це нелегкий крок», – сказав Пейтер Затко в інтерв’ю.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Відредагована версія 84-сторінкового документа була направлена ​​до комітетів Конгресу.

Швидше за все, ця інформація вплине на судовий розгляд між Twitter і Ілоном Маском.

Ілон Маск викликав генерального директора Twitter на «публічні дебати» з приводу ботів на платформі

Джерело: washingtonpost

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: