Новини Софт 25.10.2022 о 14:43 comment views icon

Uncharted 4 — поки що найгірший запуск Sony на ПК серед ексклюзивів PlayStation

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Sony неухильно дотримується стратегії в частині щодо випуску ексклюзивів PlayStation на ПК (нещодавно глава PlayStation Studios Герман Хульст підтвердив, що ексклюзиви PlayStation з’являтимуться на ПК щонайменше через рік після релізу), та далеко не всі вони виправдовують сподівання Sony. Ось, наприклад, збірка Uncharted: Legacy of Thieves Collection з оновленими Uncharted 4:A Thief’s End та Uncharted Lost Legacy стартувала сильно гірше попередніх ігор і наразі лишається найслабшим релізом Sony у 2022 році.

Uncharted 4 — поки що найгірший запуск Sony на ПК серед ексклюзивів PlayStation

Переходячи до конкретних цифр, збірка Uncharted: Legacy of Thieves Collection вийшла на ПК 19 жовтня — у Steam, а й в Epic Games Store. Це вже п’ятий реліз Sony для ПК. Водночас тиждень потому пікова кількість гравців Uncharted 4 у Steam не піднялася вище 11 тис. І це найгірший показник серед ексклюзивів PlayStation на ПК.

Uncharted 4 — поки що найгірший запуск Sony на ПК серед ексклюзивів PlayStation

Провальний запуск Uncharted 4, яка вперше вийшла на PlayStation 4 у 2016 році, особливо різко контрастує на тлі попереднього вдалого релізу Marvel’s Spider-Man — ексклюзив PlayStation 2018 року показав другий кращий результат на ПК після God of War, який досі утримує першість з піковим онлайном у 73+ тис. гравців.

Uncharted 4 — поки що найгірший запуск Sony на ПК серед ексклюзивів PlayStation

Щодо причин невдачі Uncharted 4, можна припустити, що Sony вибрала не найкращий час (на жовтень припало кілька гучних ААА-релізів, зокрема Gotham Knights та Modern Warfare II). Також не можна повністю відкидати версію, що без оригінальної трилогії (Naughty Dog вважає, що перші три Uncharted візуально застаріли, щоб випускати їх на ПК) четверта частина виявилася банально нецікавою гравцям.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Далі у графіку Sony стоїть Spider-Man: Miles Morales — спіноф основної гри, присвячений Майлзу Моралесу, близькому другу Пітера Паркера. Реліз заплановано на 18 листопада. На нещодавній бізнес-конференції з інвесторами глава PlayStation Джим Раян повідомив, що цьогоріч Sony розраховує отримати $300 млн з продажів ігор для ПК.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: