Новини Пристрої 19.05.2022 о 15:35 comment views icon

Віртуальний тур літаком Ан-225 «Мрія», який знищили російські окупанти у Гостомелі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Волонтерський проєкт 360war.in.ua створив віртуальний тур легендарним транспортним літаком Ан-225, який знищили російські окупанти у Гостомелі . Відповідний тур доступний за цим посиланням.

Тур дозволяє здійснити незабутню віртуальну подорож — перенестися в ангар аеропорту Гостомель, в якому перебувала «Мрія» до початку повномасштабного вторгнення рф і не тільки прогулятися його територією, яка зазнала значних ушкоджень внаслідок обстрілів, а й також впритул роздивитися вцілілі деталі та пошкоджену обшивку корпусу легендарного літака.

Фактично автори об’єднали панорамні фото зі зруйнованого аеропорту Гостомель воєдино, щоб створити суцільний 3D-простір, яки в точності відтворює події тих днів та разом засвідчує наслідки російського вторгнення до Київської області.

Віртуальний тур літаком Ан-225 «Мрія», який знищили російські окупанти у Гостомелі
Кадр з віртуального туру знищеним літаком Ан-225 «Мрія». Джерело: 360war.in.ua

Гендиректор «Укроборонпром» 25 квітня у Гостомелі розповів, що фахівці вже працюють над відновленням літака із залученням міжнародних партнерів та сучасних технологій, а «Укрпошта» показала нову поштову марку з легендарним Ан-225 та назвала її відповідно — «Українська мрія».

На сайті 360war.in.ua також доступні інші тури іншими українськими містами, які зазнали руйнувань внаслідок дій російських окупантів — Буча, Гостомель, Ірпінь, Бородянка, Макарів, Горенка, а згодом розробники обіцяють додати Чернігів (наразі триває обробка фото). І для кожного свого цифрового експоната автори зробили стислий опис з цікавими фактами.

Днями ми розповідали про схожий проєкт — VR-музей пам’яті війни із 3D-турами по зруйнованих окупантами містах на Київщині. Але чим більше таких проєктів, тим краще, адже це наша історія, і ми нікому не дозволимо її спотворити.

В Україні запустили VR-музей пам’яті війни — із 3D-турами по зруйнованих окупантами містах на Київщині

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

  • Ан-225 “Мрія”, найбільший та найпотужніший літак у світі, був збудований у 1988 році. На його розробку пішов напрочуд короткий термін — 3,5 року. Вже 21 грудня цього ж року літак вперше піднявся у небо і відтоді встановив понад 240 світових і національних рекордів, які були занесені у Книгу рекордів Гіннеса.
  • До вторгнення окупантів “Мрія” часто виконувала важливі гуманітарні рейси: розвозила ліки та захисні засоби, необхідні для боротьби з коронавірусом, по всьому світу, доставляла різдвяні подарунки хворим на СНІД у Африці, транспортувала гуманітарну допомогу постраждалим від землетрусу в Японії.
  • За попередніми підрахунками, на відбудову “Мрії” доведеться витратити понад $3 млрд та близько 5 років.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: