Новини Софт 22.09.2023 о 09:18 comment views icon

Windows 11 23H2 виходить 26 вересня — з ШІ-помічником Copilot, оновленими Paint та Провідником файлів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Microsoft поділилась деталями випуску оновлення операційної системи Windows 11 23H2 — є значні зміни в перегляді файлів, редагуванні зображень тощо, з основним акцентом на вдосконаленнях, керованих ШІ.

Copilot

Windows Copilot — головна функція для оновлення 23H2, яка переносить той самий Bing Chat прямо на робочий стіл вашого комп’ютера. Він відображається як бічна панель (також можна викликати за допомогою комбінації клавіш Win+C.) та дозволяє керувати налаштуваннями на ПК, запускати програми або просто відповідати на запити.

(Це також нова спроба Microsoft створити цифрового помічника в Windows після того, як минулого місяця компанія закрила програму Cortana в Windows 11).

Microsoft 365 Copilot

З 1 листопада корпоративні клієнти Microsoft 365 отримають інтегровані ШІ-функції у програмах — помічник зможе надавати відповіді, вивчаючи вміст електронних листів, чатів, документів, зустрічей та Інтернету.

Наприклад, Copilot може підсумовувати потоки електронних листів в Outlook, перефразувати абзаци в Word, автоматично аналізувати дані в Excel і багато іншого.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

File Explorer

Провідник файлів стане дещо сучаснішим —  панелі адреси та пошуку функціонуватимуть подібно до веббраузера, полегшуючи користувачам доступ до своїх даних. Новий інтерфейс домашньої сторінки відображає улюблені, нещодавні та рекомендовані файли, а панель деталей може відображати пов’язані файли та іншу інформацію для полегшення онлайн-роботи.

Редагування зображень

Нові ШІ-функції також покращать процес редагування зображень. Програма «Фотографії» тепер може додавати ефекти або виділяти об’єкти, а інструмент для вирізання кадрів може витягувати текст із зображень. Paint також представляє генерацію зображень на основі ШІ, автоматичне видалення фону, шари та прозорість.

Windows 11 23H2 виходить 26 вересня — з ШІ-помічником Copilot, оновленими Paint та Провідником файлів

Bing з DALL-E 3

Оновлення для Bing та Edge розширюють можливості чат-бота зі штучним інтелектом, який відтепер надаватиме більш обґрунтовані відповіді на основі історії чатів і братиме участь у поглиблених обговореннях, щоб надавати експертні поради щодо покупок.

Bing зможе ставити користувачам конкретні запитання про те, як використовуватиметься продукт, або інші більш персоналізовані запитання, щоб вони могли вибрати правильний варіант, який відповідає їхнім потребам (більш персоналізовані відповіді працюють, оскільки тепер Bing також запам’ятовує попередні чати).

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Bing також дозволяє людям знаходити та використовувати коди знижок, а Image Creator використовуватиме генеративний штучний інтелект за допомогою нещодавно представленого DALL-E 3 від OpenAI.

Інші доповнення

  • Користувачі стилуса отримують ключову нову функцію під назвою Ink Anywhere, яка дозволяє писати від руки за допомогою Surface Pen або іншого стилуса в будь-якому текстовому полі будь-де в Windows. ОС перетворить ваші записи на текст і використає їх там, де це можливо.
  • Удосконалена програма резервного копіювання Windows тепер дозволить створити резервну копію ПК, коли ви захочете перейти на новий пристрій. Цей інструмент автоматично застосує наявні налаштування до нового комп’ютера завдяки резервному копіюванню в хмару. Закріплені програми в меню «Пуск» і на панелі завдань також буде перенесено, а всі програми з Microsoft Store будуть автоматично відновлені.
  • Snipping Tool також отримує нову функцію копіювання тексту, яка може виявляти текст на скриншотах і дозволяє ділитися ним у програмах. Це схоже на функцію копіювання тексту із зображень на Android або iOS. Microsoft також додала функцію, яка дозволяє автоматично редагувати та приховувати електронні листи та номери телефонів із зображень.
  • Clipchamp, Блокнот і Екранний диктор також отримають нові функції.

Джерело: Techspot, The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: