Новости Новости 26.10.2021 в 13:13 comment views icon

LEGO представила перший прототип «екологічної» цеглинки з переробленої пластмаси — з ПЕТ-пляшки виходить 10 цеглинок 2×4

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Компанія LEGO Group представила прототип цеглинки LEGO з переробленої пластмаси. Це — завершальний крок на шляху до переходу на виробництво продукції LEGO з екологічних матеріалів.

Новий прототип, зроблений з ПЕТ — пластмаси, отриманої від переробки пластикових пляшок — це перша цеглинка, виготовлена з переробленого матеріалу, яка відповідає вимогам компанії до якості та безпеки.

LEGO представила перший прототип "екологічної" цеглинки з переробленої пластмаси - з ПЕТ-пляшки виходить 10 цеглинок 2x4

Команда з понад 150 спеціалістів працює над розробкою екологічних рішень для продуктів LEGO. За останні три роки матеріалознавці та інженери випробували більше ніж 250 варіантів матеріалів з ПЕТ та сотні інших видів пластмас. Результатом цих зусиль став прототип, який відповідає вимогам щодо якості, безпеки та придатності до гри — зокрема, щодо міцності зчеплення.

«Ми надзвичайно втішені цим проривом. Найбільший виклик на шляху до екологічності — це переосмислення й створення нових матеріалів, які будуть такими ж довговічними, міцними й високоякісними, як і нинішні цеглинки, а також сумісними з елементами LEGO, які виготовлялися протягом останніх 60 років. Даний прототип демонструє той прогрес, якого ми досягли» — заявив Тім Брукс, Віцепрезидент the LEGO Group з питань екологічної відповідальності.

Мине ще деякий час, перш ніж виготовлені з перероблених матеріалів цеглинки з’являться у наборах LEGO. Команда буде продовжувати тестувати й розробляти ПЕТ-матеріал, а потім вирішувати, чи переходити до етапу пілотного виробництва. Цей наступний етап тестування, як очікується, триватиме не менше ніж рік.

Бізнес англійська.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

«Ми знаємо, що діти турбуються про стан довкілля, і вони хотіли б, щоб наша продукція стала більш екологічною. Хоча вони ще не скоро зможуть грати з цеглинками, виготовленими з переробленої пластмаси, ми хочемо, щоб вони знали: ми над цим працюємо і разом рухаємося в потрібному напрямку. Експерименти й невдачі — важлива складова навчання й інновацій. Як діти у себе вдома будуть, розбирають і знову будують конструкції з цеглинок LEGO, так і ми робимо те саме в лабораторії» — зазначили в LEGO Group.

Прототип виготовлено з переробленої ПЕТ-пластмаси, отриманої від американських постачальників, які забезпечують якість, використовуючи виробничі процеси, ухвалені Управлінням продовольства та медикаментів США (FDA) та Європейським агентством з безпечності харчових продуктів (EFSA). В середньому, літрова ПЕТ пляшка містить достатньо сировини для виготовлення десяти цеглинок LEGO 2×4.

Наразі подано заявку на патент на матеріал, який збільшує довговічність ПЕТ, даючи йому необхідну для цеглинок LEGO міцність. В інноваційному процесі використовується рецептурна технологія з поєднання переробленої ПЕТ-пластмаси з добавками, які підвищують міцність матеріалу.

LEGO представила перший прототип "екологічної" цеглинки з переробленої пластмаси - з ПЕТ-пляшки виходить 10 цеглинок 2x4

У 2020 році компанія оголосила, що почне прибирати з наборів елементи з непереробного пластику. У 2018 році вона почала виготовляти елементи з біополіетилену (біо-ПЕ), який отримують з екологічної цукрової тростини. Багато наборів LEGO містять елементи з біо-ПЕ, який ідеально підходить для виготовлення дрібних, м’яких деталей — як-от дерева, гілки, листя та аксесуари для мініфігурок. Біо-ПЕ наразі не придатний для виготовлення твердіших, міцніших елементів на кшталт культових цеглинок LEGO.

Бізнес англійська.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Акцент на впровадженні нових екологічних матеріалів — лише одна з кількох ініціатив LEGO Group, спрямованих на досягнення позитивних змін. Протягом трьох років до 2022 року LEGO Group інвестує до $400 млн для скорішого досягнення цілей у сфері екології. Зазначимо, що з точки зору компанії екологічним вважається матеріал, який виготовляється відповідально з відновлюваних або перероблених ресурсів, з мінімальною кількістю відходів, використовуючи екологічну хімію; також цей матеріал по завершенні терміну служби виробу повинен бути придатний до повної переробки.

Джерело: LEGO Group

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: