Новости Устройства 22.09.2021 в 19:09 comment views icon

Xiaomi відкинула звинувачення Міноборони Литви щодо вбудованих засобів цензури у своїх смартфонах

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Сьогодні мережею розлетілась резонансна новина — Reuters процитував заступника міністра оборони Литви Маргіріса Абукявічюса, який порадив не купувати смартфони Xiaomi та інших китайських компаній, та викинути вже куплені. У Xiaomi виступила з офіційною заявою, та відкинула всі звинувачення.

У публікації Reuters йшла мова про те, що флагманські смартфони, які продаються в Європі китайським гігантом Xiaomi, мають вбудовані алгоритми цензури. Нібито національний центр кібербезпеки Міністерства оборони виявив в смартфоні Xiaomi Mi 10T 5G вбудовану систему цензури. Вона знаходить та блокує 449 слів з використанням китайських ієрогліфів. Серед згаданих у звіті  «заборонених» висловів — «Свободу Тибету», «Хай живе незалежність Тайваню» і «Демократичний рух». У звіті також вказувалось, що ці можливості були вимкнені для «регіону Європейського Союзу», але їх можна ввімкнути віддалено в будь-який час.

Нижче наводимо повний текст офіційної заяви Xiaomi з приводу засобів цензури, які попередньо інстальовані в пристроях компанії.

«‎Пристрої Xiaomi не піддають цензурі комунікацію користувачів – ні вхідну, ні вихідну. Компанія Xiaomi ніколи не обмежувала та не обмежуватиме і не блокуватиме будь-яке особисте використання користувачами наших смартфонів, зокрема пошук, виклики, перегляд вебсторінок або використання стороннього програмного забезпечення для зв’язку. Xiaomi повністю поважає і захищає законні права всіх користувачів. Xiaomi дотримується Загального регламенту про захист даних Європейського Союзу (GDPR)»

Xiaomi

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: