Новости Новости 23.02.2022 в 17:25 comment views icon

Як український IT-бізнес допомагає військовим [Список оновлюється]

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новостей

На фоні посилення обстрілів на сході України та загрози вторгнення з боку Росії після того, як Володимир Путін визнав незалежність так званих «Л/ДНР», український бізнес об’єднався. IT-підприємці жертвують мільйони гривень на допомогу військовим та сплачують наперед податки.

В Україні діють чотири найбільші волонтерські та одна офіційна ініціатива: «Повернись живим», «Армія SOS», «Крила Фенікса», «Народний проект» та від Міністерства оборони України (посилання). Найбільше коштів IT-компанії надсилають «Повернись живим». Благодійний фонд повідомив, що протягом останньої доби отримав 20 502 560 грн допомоги — це більше, ніж за весь 2021 рік.

YouTeam

Від початку війни компанія YouTeam:

  • Пожертвувала понад 1,000,000 гривень на підтримку української армії, біженців, та цивільних людей, яким потрібна допомога.
  • Продовжує щомісячно донатити 50% з чистого прибутку компанії.
  • Підтримує особливу для нас ініціативу: збір коштів, закупівлю і доставку захисного обладнання на передову для угрупування, де зараз захищає країну батько нашої колеги.
  • Заохочує наших працівників продовжувати волонтерити різними способами та пропонуємо оплачувані вихідні для волонтерства.
  • Скасувала оплату комісії нашої платформи для клієнтів, які найматимуть розробників саме з України.
  • Припинила будь-яку співпрацю з російськими і білоруськими постачальниками послуг.

Bilberrry

Команда агентства цифрових інновацій з повним набором послуг зібрала та передала фонду «Повернись живим» 300 тис. грн.

AllSTARSIT

Розробник ПЗ продовжує збирати кошти. Співробітники вже пожертвували 250 тис. грн на підтримку української армії. Остаточну суму компанія подвоїть і передасть благодійному фонду «Повернись живим».

tech/uklon

Компанія збільшила розмір щомісячної допомоги до 310 тис. грн. Кошти надходять до фонду «Повернись живим».

Курс QA.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Uklon (@uklon.ua)

Eleks

Компанія, що надає послуги з розробки комплексних програмних продуктів, переказала «Повернись живим» 560 тис. грн. Також буде здійснюватися щомісячний платіж фонду у розмірі 10 тис. доларів.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ELEKS (@elekssoftware)

Курс QA.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

Mate Academy

Компанія, що проводить ІТ-курси з подальшим працевлаштування, переказала 500 тис. грн в благодійний фонд «Повернись живим».

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Mate academy (@mate_academy)

BetterMe

ІТ-компанія, що розвиває екосистему продуктів для підтримки фізичного та ментального здоров’я, переказала 1 млн гривень в благодійний фонд «Повернись живим».

Intellias

Компанія Intellias зібрала майже 600 тис. грн на потреби української армії: 400 тис. від працівників та 200 тис. від співзасновників. Збір коштів проходив на внутрішній платформі для благодійних внесків — IntelliShare.

BotsCrew

Компанія зробила внесок у розмірі 1 млн грн до благодійного фонду «Повернись живим».

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от BotsCrew (@bots.crew)

DOU

Переведено 5 млн грн фонду «Повернись живим».

Uptech

До фонду «Повернись живим» переведено 1 млн грн.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Uptech (@uptechteam)

N-iX

Компанія загалом пожертвувала 1,8 млн грн: 900 тис. грн фонду «Повернись живим». Ще на 270 тис. грн передала компʼютерної техніки військовим, а 630 тис. грн – на закупівлю мобільних комплексів спостереження.

Awesomic

Український стартап долучився до підтримки української армії та переказав мільйон гривень у благодійний фонд «Повернись живим», а також закликав інші ІТ-компанії підтримати Збройні сили України.

Genesis

22 лютого перевела до фонду «Повернись живим» 5 млн грн. Про це повідомив засновник і CEO Genesis Володимир Многолєтній.

Про благодійний фонд «Повернись живим»

«Повернись живим» — один із найбільших фондів допомоги українським військовим, які воюють на Донбасі. З 2014 року він забезпечує всі військові підрозділи в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) усім необхідним спорядженням — тепловізорами та приладами нічного бачення, мобільними комплексами спостереження, безпілотниками, комплектами для розмінування та іншою високоточною технікою.

Також фонд навчає військових за п’ятьма інструкторськими напрямами, зокрема, снайперів, саперів, артилеристів, операторів БПЛА та надає знання з домедичної допомоги.

Напередодні фонд «Повернись живим» увійшов у топ-3 на Patreon за обсягом коштів. Станом на вечір 23 лютого у фонду $165,330 щомісячних платежів і майже 7200 активних патронів.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: