Новости Новости 07.10.2021 в 12:46 comment views icon

«Жовті» внутрішні COVID-сертифікати у Дії — відтепер і на Android

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

7 жовтня у додатку «Дія» на Android з’явились «жовті» COVID-сертифікати; досі їх можна було отримати тільки на iOS.

Розподіл внутрішніх COVID-сертифікатів на «жовті» та «зелені» було затверджено постановою Кабміну на початку вересня. З 24 вересня їх можна згенерувати у застосунку «Дія» на iOS. Тепер цей тип внутрішнього сертифіката про вакцинацію проти COVID-19 з’явився також у версії застосунку «Дія» на Android.

«Жовтий» сертифікат можна отримати наступного дня після першої дози вакцинації дводозною вакциною. Він діятиме 120 днів і гарантує відповідні преференції в «жовтій» зоні карантину.

Щоб згенерувати «жовтий» сертифікат, треба оновити застосунок Дія в Google Play. Потім натиснути «Послуги», вибрати пункт «COVID-сертифікати» та натиснути «Отримати сертифікат». Далі Дія.Підписом підписати згоду на отримання даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) до Дії, і документ має підтягнутися автоматично. Сертифікат з’явиться поруч із вашими іншими цифровими документами в застосунку. Також у застосунку Дія можна згенерувати внутрішній “зелений” сертифікат, який дійсний 365 днів від дня останньої дози повної вакцинації.

Внутрішні COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно.

Мінцифра також записала покрокову відеоінструкцію з отримання «жовтих» COVID-сертифікатів у Дії

English For IT: Communication.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: