Дописи 23.03.2024 о 15:07 comment views icon

Огляд Star Wars: Battlefront Classic Collection

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg

VladisLove

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігрове кермо G923 від?

Колись давно, ще коли трава була зеленою та Омельченко був мером Києва, я взяв у друга перший Star Wars: Battlefront. Одне це дивитися фільми, а інше – бути віртуальним учасником всіх цих подій. І гра мені тоді дуже сподобалась. А через якийсь час на Петрівці в магазині City.com побачив диск з новою частиною Battlefront за 20 грн (4$ на той час). І як ви зрозуміли, я не замислюючись пішов на наступний день і купив її. Сподівався, що додали 2 можливості, які так хотілося мати ще в 1 частині. І, спойлер, їх додали. А ось які? В цьому дописі. Ну і про цей збірник розкажу.

Постер малював AI від Microsoft. Все б не погано, якби не Вукі-штурмовик 😀

Ціна на Xbox (Турречина): 48 лір (60 грн)
Ціна в Steam (PC): 650 грн
Ціна для PS4/PS5: 1109 грн.

Відразу скажу за кілька моментів:

  • Оскільки гра з часів Юрського періоду, то вище 100 грн віддавати не варто. Як Noname, мені ніхто ключа не дав. Я купив за свої чисто заради Колекції та спогадів. Ну і для огляду 😉
  • Sony, у вас там криша потекла? Які 1109 грн? За ігри майже 20 літньої давності;
  • Мене не хвилює мультиплеєр, тому і новини про глючний онлайн не бентежать. І я забув купити Gamepass Ultimate;
  • У першому Battlefront немає системи ачівок (чи вона не працює), а ось для Battlefront II – є система досягнень.

З технічної сторони, на Xbox Series X проблем у мене не було. Консоль грілася плюс-мінус так, як і в першому Devil May Cry з DMC HD Collection (колись і на нього буде огляд). Почнемо з першого Battlefront.

Огляд Star Wars: Battlefront Classic Collection

Меню вибору гри. Виглядає досить дешево 😉

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Star Wars: Battlefront

І тут у мене почалися перший цікавий момент – ігрове меню взагалі не те, що було у мене на компʼютері в ті часи. Все по іншому. Скоріш за все взята версія для консолей. Друге що я «не знав не знав і забув» – режим кампанії з відеозаставками з фільмів. Цей момент приємно вражає. Кампанія починається з кінця першого епізоду Зоряних війн.

Ох це 3D. А налаштування в звичному «прямому» меню. Вимикаємо Friendly Fire, бо будете в своїх стріляти постійно.

А що неприємно вразило – рівень інтелекту ботів, які грають за тебе. При виборі складності Medium (Середня) мої дрони/штурмовики якось погано стріляють. Навіть свій компʼютерний джедай/ситх не змінить ситуацію. А ось супротивники вже відчутно кращі. Тому заради перемоги потрібно не сидіти десь за камінцем і відстрілювати зі снайперської гвинтівки (3 постріли у тіло), а бігти разом зі свої комп’ютерними побратимами і самостійно робити по 40+ вбивств ботів. Інакше будете просто програвати бої.

Окрім кампанії доступний ще режим Galactic Conquest (Захоплення Галактики). І я його візуально памʼятаю іншим. Хоча правила не змінились – завоювання Галактики своїми силами. Вам надаються 8 планет з однією головною базою для вас та вашого супротивника. Основне завдання – захопити базу-планету ворога, яка відкривається після захоплення всіх планет ворога. У кожної планети є свій баф, тому захоплювати потрібно з розумом.

Карт в грі досить багато і вони різні за структурою та геймплем. Той же Беспін має 2 карти: повітряна видобувна шахта (піхота + літаюча техніка) і місто на землі (лише піхота). А на Геонозіс воюють піхота, наземна та повітряна техніка одночасно. Тому карти на різний смак.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Якщо подумати, то грі в ті часи, не вистачало рівно 2 моментів:

  • Всіляким «літакам» не вистачає простору. Трохи пролетів – вже за полем бою. І як це Зоряні війни БЕЗ космічних баталій? Треба космос!
  • В грі є джедаї/ситхи. І їх ДУЖЕ важко вбити. Але не вистачало простого елементу – самому стати володарем світлової «дубинки». Хочеться не тільки бути піхотою, а й ще бути Дарт Вейдером.

Скоріш за все, не я один здогадався про ці пункти. І ось після першої частини мої бажання зʼявилися вже в Battlefront II.

Star Wars: Battlefront II

Ця гра є ідеальним прикладом ідеального продовженням гри: змінені дурні карти (Геонозис), більше підрозділів та нові моделі персонажів (різні клони другого та третього Епізодів), гра за героїв з фільмів (навіть за Імператора Палпатіна!), змінено режим Захоплення Галактики та додані космічні баталії. Тому почну з космічних баталій, як одна з нових та основних фішок гри.

У кожної фракції є свій основний бойовий корабель. У тих же Повстанців – крейсер Монкаламарі. Ви зʼявляєтесь в ангарі та швидко біжите до «маленького» космічного кораблика. Взагалі, їх 3 види: штурмовий, бомбардувальник та транспортний корабель. Навіщо транспортний? Трохи пізніше.

Необхідні вони не тільки для dogfights в космосі, а ще й для основної місії – знищення великого основного корабля супротивника. Що для цього потрібно зробити? Знищувати елементи корабля: щити, двигун, управління турелями, енергією тощо. Ось і починається вибір:

  • Або літаєте на кораблях та намагаєтесь знищити Star Destroyer ззовні;
  • Якщо ви ще не навчилися керувати космічним кораблем – в транспортний корабель (хоча будь-який згодиться) і вперед до ангару ворога на АБОРДАЖ!

На досвіді скажу, що абордаж більш веселий та відіграє ще одну важливу роль – ворожі пілоти не можуть нормально сісти до «простих» кораблів.

2024 рік… Ну хоча б якість відеозаставок підняли! Shame on you!!!

А далі у нас режим Захоплення Галактики. Бачили як він виглядав у першому Battlefield? Тепер це повноцінна мапа з багатьма планетами та переміщеннями між ними, із заробітком кредитів на всілякі бафи. А коли зустрічаються 2 кораблі на одній планеті – без космічної битви не обійтись!

Схожу мапу побачимо в стратегії Star Wars: Empire at War. 

Іншим важливим покращенням стала можливість грати за Основних героїв Зоряних війн: Люк та Енакін Скайуокер, Хан Соло та принцеса Лея, Боба Фет, Дарт Вейдер та інші. Навіть Йода та Мейс Вінду! І саме головне – є режим Герої VS Поганці, що дозволяє битися Палпатін проти Йоди!

Як на мене, один з основних мінусів гри – це інтерфейс. Наприклад, дивимося на приціл. В першій частині він маленький та по центру екрана. В другій частині – десь зверху посередині. Ще й такий ВЕЛИЧЕЗНИЙ. Так, йому додали більше інформаційного навантаження: кількість патронів, перезарядку. Але ж не таким великим його робити.


А тепер витягаємо величезний рожевий брусок дерева під назвою «Ностальгія» з ока і дивимось це порівняльне відео:

Якщо коротко:

  • Дві гри важили 7 Gb, а стало – 55Gb;
  • Текстури стали кращі порівняно з консолями рівня Xbox (не Xbox 360!), але рівня ПК версії. Тобто графічні покращення рівні 0;
  • Раніше SplitScreen (Розділення екрана) було на 4 чоловік, а стало – 2. No friends in real life 😉
  • У Battlefront II взяли меню з консольної версії, а не з ПК;
  • Відео всередині гри не переробили. Хоча я це показав трохи вище;
  • Мультиплеєр на старій ПК версії ще живий та немає блокування по регіону, а в Classic Collection – мертвий 😀

Огляд Star Wars: Battlefront Classic Collection

Не знаю, чи є на PS5 повернення, але це ПЕРЕМОГА 😉


Так що, чи рекомендую я ці ігри до покупки? Звісно, ні. НЕ ЗА ТУ ЦІНУ ТОЧНО для ПК чи PS5! Цей збірник для тих, хто зустрів ці ігри у дитинстві і хоче знову повернутися у той час захоплення далекої далекої Галактики.

У мене зʼявилася надія, що перевипустять Star Wars: Republic Commando. Гра ідеальна для кооперативу, досить складна і похмура. Навіть звичайні дроїди спочатку страшні, а дройдеки та штурмові дроїди легко надеруть зад. Але я навряд зможу пройти його на геймпаді.

 

Візьми участь у конкурсі та виграй ігрове кермо G923 від?

Logitech G – найкраще ігрове обладнання для вашого ідеального ігрового місця: миші, клавіатури, гарнітури, ігрові керма та контролери, щоб вивести ваші перемоги на новий рівень.

Головний приз в конкурсіІгрове кермо Logitech G923 Racing Wheel and Pedals for PS5 / Playstation / PC, а також 8 додаткових призів у вигляді клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard – GL Linear.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: