Дописи 05.04.2024 о 16:40 comment views icon

Огляд трекера для котів Tractive GPS LTE

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/kjuj-4-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/kjuj-4-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/kjuj-4-96x96.png

iCases.ua

iCases.ua – інноваційні гаджети та аксесуари для сучасного т

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Огляд трекера для котів Tractive GPS LTE

Трекер Tractive — один з найпопулярніших та найпотужніших пристроїв для відстеження собак, тому у нас були високі очікування від трекера для котів Tractive. Tractive нам подобається з багатьох причин: велика кількість інформації, яку він надає, і актуальність його даних. Tractive — це, безсумнівно, найдосконаліший у технічному плані котячий GPS-пристрій, який ми бачили, а також один із найдоступніших.

Але були деякі практичні моменти, які змусили нас зробити висновок, що Tractive GPS підходить не для кожної кішки чи для кожної родини. Цей огляд допоможе вам вирішити, чи це правильний вибір для спостереження за вашим пухнастим другом.

Ми попросили двох наших кішок, які звикли носити пристрої для відстеження на своїх нашийниках, випробувати Tractive. У них були думки – особливо у містера Тіппі, що широко гуляє і часто ухиляється.

Як працює Tractive для котів?

Tractive — це один із високоякісних пристроїв відстеження домашніх тварин, який використовує поєднання GPS, стільникових мереж, Wi-Fi малого радіусу дії та навіть Bluetooth меншого радіусу дії, щоб стежити за вашим вихованцем. У комплект поставки входить:

  • один пристрій стеження
  • дві гнучкі захисні кришки
  • один кабель для зарядки
  • посібник користувача

Сам пристрій невеликий, приблизно 2,5 х 5 см, і відносно тонкий, шириною трохи більше 1,2 см. Він важить 25 грам та сумісний з котами вагою понад 3 кг. Щоб відстежувати свого кота, ви завантажите програму на свій телефон і з’єднаєте його з пристроєм свого кота. Якщо ваш кіт знаходиться досить далеко (майже в будь-якій точці світу), ви можете використовувати відстеження місцезнаходження в реальному часі, щоб побачити поточне місцезнаходження вашого пухнастого друга на карті із затримкою лише у дві-три секунди.

Огляд трекера для котів Tractive GPS LTE

Якщо ваш кіт поруч, ви отримаєте повідомлення про те, що ваш кіт «вдома» — тобто в межах визначених вами безпечних параметрів, і ви можете налаштувати сповіщення, коли ваш кіт залишає визначене безпечне місце. Ви також можете тихо пінгувати пристрій кота, якщо він ховається в будинку, що допоможе вам знайти його.

Для Tractive потрібна підписка, яку ви можете придбати під час покупки пристрою або після того, як завантажите програму. Tractive має місячні та річні базові плани, а також трохи дорожчий план Premium. З преміум-версією ви можете дозволити кільком людям стежити за вашим котом, що корисно для сімей або доглядальників за домашніми тваринами.

Вам також потрібно переконатися, що акумулятор Tractive заряджений. Заряджання має відбуватися приблизно кожні сім днів — програма Tractive нагадає вам про це, а повна зарядка займає близько трьох годин.

Досвід користування Tractive GPS  

Tractive легко закріплюється на більшості нашийників для домашніх тварин, тож ваш кіт може продовжувати носити нашийник, до якого звик. Однак, щойно я розпакував Tractive, я зрозумів, що у нас є проблема: порівняно з маленькими брелками, які носили мої кішки Тіппі та Тобі, Tractive великий і важкий.

Я вперше спробував Tractive на Тобі, який зазвичай носить відносно низькотехнологічний RF (радіочастотний) трекер. Але Тобі відмовився рухатися, будучи в нашийнику з Tractive. Він нявкав, поки я його не зняв. Тіпп був більш готовий до співпраці. Він кілька разів похитав головою після того, як я його закріпив трекер, але потім спустився сходах і пішов по своїх звичних справах, а саме перейти вулицю, відвідати двори двох сусідів і сховатися в їхніх кущах.

Які дані показує Tractive?

Tractive пропонує багато корисних даних. Згідно з додатком Tractive, Тіппі бігав по всьому району та проводив час у новому кварталі на активному будівельному майданчику в той час, коли працювала важка техніка, зокрема бетономішалка. Мені було дуже важко в це повірити, адже Тіппі боїться гучного шуму.

Огляд трекера для котів Tractive GPS LTE

Наступного дня я знову закріпив Тіппі його трекер. На ньому було видно, як він прямує до своїх звичайних місць — ніде поблизу жвавих доріг чи будівельного майданчика. Протягом наступних кількох днів пристрій продовжував демонструвати типову поведінку Тіппі, залишаючи нерозгаданою таємницю першого використання.

Після цього я був вражений збором даних Tractive. Він перевіряв і записував місцезнаходження Тіппі з вражаючою частотою, а звітність була відмінною. Окрім показу маршруту кота протягом дня, «теплова карта» показувала, де він залишався протягом значного періоду часу. Чим довший час, тим більш «гаряча точка».

Потужні можливості збору даних Tractive виявляються особливо ефективними, коли ви вмикаєте режим «Наживо», щоб в реальному часі відстежувати свою кішку. Тіппі часто відмовляється повертатися додому (у наших котів комендантська година з 17:00), і швидко бігає навколо району, поки ми його не наздоженемо. За допомогою режиму «Наживо», який оновлює місцезнаходження трекера кожні два-три секунди, ми змогли відстежити його за два метри та знайти в кущах.

Якщо ваша кішка зникла всередині будинку або на вашому подвір’ї, у Tractive є режим «Пошук», який працює на короткій відстані за допомогою Bluetooth. Коли ви в режимі пошуку, програма має візуальний дисплей, який додає кольорові кільця, коли ви наближаєтеся до пристрою відстеження.

Час автономної роботи

Незважаючи на інтенсивне Тіппі, акумулятор Tractive зберігав заряд протягом кількох днів без необхідності в перезарядці. Tractive обіцяє семиденний термін служби акумулятора, але я виявив, що він працює значно довше. На жаль, коли Tractive потрібно заряджати, цей процес дещо незручний. Вам потрібно зняти пристрій з ошийника кішки, потім зняти захисну гумову кришку з пристрою і використати спеціальний кабель для зарядки трекера, щоб приєднати його до USB-блока живлення (блок живлення не входить у комплект).

Огляд трекера для котів Tractive GPS LTE

Кабель має лише 30 сантиметрів довжини (коротше більшості USB-кабелів), тому коли я приєднав його до блока живлення у моїй кухні, Tractive просто висів у повітрі. Ви можете замовити додаткові зарядні кабелі, що буде корисно, якщо ви подорожуєте.

Висновок

Хоча нам сподобався Tractive, наш кіт не була від нього в захваті. Він постійно намагався зняти ошийник, коли був прикріплений Tractive, на щастя, лише вдома. Ошийник має механізм відстібування, і він успішно зміг зняти його. Я не хотів, щоб він мав звичку знімати нашийник, тож поміняв його на легшу та менш громіздку GPS-мітку, яку він майже ігнорує.

Огляд трекера для котів Tractive GPS LTE

Мені здається, що Тіппі був незадоволений вагою Tractive. Tractive, який ми тестували, важив 34 грами і рекомендувався (виробником) для кішок вагою понад 4 кілограми. Я помітила, що Tractive зі звичайним ошийником для тварин важить майже 43 грами, що майже вдвічі більше, ніж звичайна комбінація Тіппі — мітки GPS / ошийника (лише 22,6 грами). Тіппі, вагою майже 5 кілограм, не вважав пристрій дуже зручним. Однак вага не буде такою важливою проблемою, якщо у вас велика кішка.

Якби я мав собак, то без сумніву Tractive був би моїм вибором номер один серед GPS-трекерів. Якість його даних відмінна, а час роботи акумулятора вражає (важливе зауваження, якщо ваша кішка заблукала в міській місцевості, і вам потрібен день або два, щоб її відстежити). Якщо у вас велика кішка, то Tractive для вас. Але я не впевнена з зручності Tractive для менших кішок, особливо якщо він буде носитися на ошийнику цілодобово. Тому вибір за вами!

Джерело: rover.com

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: