Новини Технології 07.10.2022 о 16:56 comment views icon

Amazon відмовилася від випробувань робокур’єрів Scout, які стартували у 2019 році — компанія продовжує скорочувати витрати на тлі сповільнення росту продажів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Робот для доставки Scout розміром з кулер з водою знаходився на тестуванні з 2019 року – випробування припинені, оскільки Amazon пристосовується до більш повільного зростання продажів.

Amazon припиняє випробування свого робокур’єра Scout, що є останньою ознакою того, що гігант електронної комерції починає згортати експериментальні проєкти на тлі уповільнення зростання продажів. За словами людини, знайомої із ситуацією, роботу над Scout, запущену близько трьох років тому, вже зупинено. Представник Amazon Аліса Керролл заявила, що команду проєкту розпустили – їм буде запропоновано нові робочі місця в компанії.

Над проєктом працювало близько 400 людей по ​​всьому світу. Основна частина команди продовжуватиме розглядати ідею автономного робота, але поточна ітерація припинить роботу.

«Під час нашого обмеженого польового тестування Scout ми працювали над створенням унікального досвіду доставки, але з відгуків дізналися, що деякі аспекти програми не відповідають потребам клієнтів. В результаті ми закінчуємо наші польові випробування та переорієнтуємо програму. Ми працюємо зі співробітниками під час цього переходу, зіставляючи їх із відкритими позиціями, які найкраще відповідають їхньому досвіду та навичкам», — сказала Керрол.

Компанія із Сієтла почала тестувати роботів на тротуарах за межами міста у 2019 році, а потім поширила випробування на Південну Каліфорнію, Джорджію та Теннессі. Amazon Scout вміли самостійно добиратися до необхідної точки доставки (при цьому у разі проблем управління зможе взяти у свої руки віддалений оператор Amazon), безпечно об’їжджаючи пішоходів, тварин та інші перешкоди на своєму шляху. Судячи з опублікованого відео, робот Amazon Scout мав зупинятися на тротуарі, навпроти входу до будинку, на адресу якого замовили доставку. Клієнту залишалося тільки вийти до тротуару і забрати доставку з контейнера, що відкрився.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Amazon також заявляла, що роботи на батареях були частиною зусиль компанії зі скорочення викидів парникових газів під час доставки.

Ще кілька місяців тому Amazon проводила зустрічі у спільнотах, де тестувалися пристрої. Минулого року Шон Скотт, віце-президент, який займався розробкою Scout, залишив компанію – згідно з даними його профілю в LinkedIn.

Під керівництвом головного виконавчого директора Енді Джассі Amazon пристосовується до уповільнення зростання своєї основної роздрібної групи, відкладаючи деякі інвестиції та закриваючи інші. Компанія має репутацію організації, що підтримує радикальні експерименти, на реалізацію яких можуть піти роки: наприклад, відкриття мережі магазинів без кас, літаючі дрони для доставки і запуск угруповання власних інтернет-супутників.

У вівторок Bloomberg повідомив, що Amazon припиняє випуск Amazon Glow, пристрою для відеодзвінків, орієнтованого на дітей. Компанія також призупинила наймання своїх корпоративних роздрібних команд і згортає Amazon Care – службу телемедицини.

Джерело: Bloomberg

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: