Новини Технології 14.04.2023 о 16:17 comment views icon

Animated Drawings — ШІ-проєкт Meta з відкритим кодом, який перетворить ваші дудли на анімацію

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Meta пропонує розробникам відкритий код та набір даних із 180 000 зображень до ШІ-проєкту Animated Drawings, який допоможе анімувати звичайні малюнки.

Уперше вебверсія інструменту була випущена у 2021 році командою Fundamental AI Research (FAIR). Користувачі можуть завантажити власний малюнок людиноподібного персонажа або вибрати одну з доступних в демонстрації фігур. При використанні авторського дудла з’являється пропозиція надати згоду на використання малюнку для навчання моделі – але інструмент можна випробувати й без підтвердження цього запиту.

Animated Drawings – ШІ-проєкт Meta з відкритим кодом, який перетворить ваші дудли на анімацію

Далі вам потрібно виділити певні точки на намальованому персонажі – скоригувати їх можна за допомогою ручки та ластика. Після підтвердження вам нададуть анімовану версію ескізу. Можна вибрати кілька доступних категорій: проста хода, танцювальні рухи, стрибки та смішна анімація.

Animated Drawings – ШІ-проєкт Meta з відкритим кодом, який перетворить ваші дудли на анімацію

Animated Drawings використовує моделі виявлення об’єктів, моделі оцінки пози та методи сегментації зображень для створення цифрової версії малюнка. Потім інструмент звертається до традиційної комп’ютерної графіки для деформації та анімації зображення.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Демоверсія доступна протягом кількох місяців, і за це час користувачі надали дозвіл Meta на використання понад 1,6 мільйона зображень для навчальних цілей. Дехто завантажував логотипи компаній, персонажів з аніме, фото риб чи опудал тварин – попри те, що інструмент передбачає роботу лише з людиноподібними персонажами малюнків.

У Meta кажуть, що існує великий інтерес до інструменту перетворення малюнків в анімацію, і вже надходять запити на розширення набору інструментів – зокрема додавання звукових ефектів чи функції накладення тексту. Тож компанія розробила проєкт з відкритим кодом і відкритим набором даним. 

«Випускаю моделі із відкритим вихідним кодом дає розробникам відправну точку для розширення проєкту, сприяючи культурі інновацій та співпраці в спільноті», — пише Meta у своєму блозі.

  • Нагадаємо, що в січні Meta випустила свою мовну модель ШІ LLaMA — як пакет з відкритим вихідним кодом, доступ до якого можуть отримати члени ШІ-спільноти. Однак за тиждень після того, як компанія почала приймати запити, торент для завантаження мовної моделі з’явився на сайті 4chan, а згодом поширився в інших спільнотах.
  • Також Meta створила SAM — ШІ-модель сегментації зображень, яка може реагувати на підказки користувача (текстові або вказані курсором), щоб ідентифікувати певні об’єкти на зображенні чи відео, навіть якщо вона не стикалася з ними під час навчання.
Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: