Новини Софт 26.10.2023 о 10:16 comment views icon

Apple істотно підвищила вартість передплати Apple TV+ та інших сервісів — але не для України

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Apple долучилася до глобального тренду та моментально підвищує вартість передплати Apple TV+, а гуртом й ще кількох сервісів, включно з ігровим Apple Arcade, новинним Apple News+ та єдиною передплатою Apple One. Нові ціни вже почали діяти в США та інших «вибраних зовнішніх ринках», а от Україна цього разу не потрапила під «індексацію» цін.

Востаннє Apple підіймала ціни на сервіси майже рівно рік — тоді одночасно подорожчали Apple Music, Apple TV Plus і Apple One. Та цього разу Apple Music, Apple Fitness+ та iCloud+ уникнули подорожчання.

Які сервіси Apple подорожчають і наскільки

Оскільки Apple так і не перейшла на гривню для розрахунків за сервіси, в Україні досі діють американські ціни у доларах. На щастя, Apple поки лишила українцям старі ціни на сервіси.

Ціни Apple One в Україні
Ціни Apple One в Україні

Користувачам в США та іншим пощастило менше: за онлайн-кінотеатр тепер їм доведеться платити $9,99 — раніше передплата коштувала $6,99. Вартість передплати Apple Arcade зросте з $4,99 до $6,99 на місяць, а Apple News+ — з $9,99 до $12,99 на місяць. Пропорційно подорожчає єдина передплата Apple One, яка включає доступ до кількох сервісів.

Apple істотно підвищила вартість передплати Apple TV+ та інших сервісів — але не для України
Нові ціни Apple One:

Нові та старі ціни Apple One:

  • Індивідуальна: $16,95/міс → $19,95/міс
  • Сімейна: $22,95/міс → $25,95/міс
  • Premier: $32,95/міс → $37,95/міс

Власники активних передплат почнуть платити за новими цінами вже з наступного списання коштів за продовження передплати.

Наступного четверга Apple опублікує фінансовий звіт за четвертий квартал та фінансовий 2023 рік загалом. Виробник iPhone завжди добре заробляв на передплатах на сервіси, як-от iCloud і Apple TV+, і вони відігравали значну роль у стабільному зростанні бізнесу Сервісів. Тож підвищення, ймовірно, допоможе цьому напряму зростати й надалі.

Apple TV+ — далеко не перший стримінг, який цього року підвищив ціну. Раніше ціни підвищили багато інших закордонних сервісів, включно з Netflix, Disney+, Hulu, Paramount+,  Discovery+ та Max.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Стримінги продовжують підвищувати ціни: тариф Discovery+ без реклами тепер коштує на $2 дорожче ($9/міс)


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: