Новини Технології 23.05.2023 о 11:15 comment views icon

Apple, Microsoft, Google, Amazon та NVIDIA разом зараз коштують майже $9 трлн — 25% всього індексу S&P 500

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Завдяки ажіотажу навколо штучного інтелекту після запуску чатбота OpenAI ChatGPT акції найбільших технологічних гігантів невпинно зростають — безперервне ралі з початку року підняло сумарну ринкову капіталізацію Apple, Microsoft та інших з «великої п’ятірки» (Alphabet, Amazon та NVIDIA) до приголомшливих $9 трлн, звернуло увагу BI. Це майже 25% всього знаменитого фондового індексу S&P 500 Apple, Microsoft, Google, Amazon та NVIDIA разом зараз коштують майже $9 трлн — 25% всього індексу S&P 500Apple, Microsoft, Google, Amazon та NVIDIA разом зараз коштують майже $9 трлн — 25% всього індексу S&P 500Один із трьох основних американських біржових індексів поряд з Dow Jones та Nasdaq. До нього входять 505 найбільших із капіталізації компаній, акції яких торгуються на біржах США..

Це надзвичайно показово з огляду на падіння фондового ринку США та всіх ключових індексів, що спостерігалося протягом всього 2022 року.

Apple, Google, Facebook, Tesla та інші IT-гіганти за три дні втратили понад $1 трлн ринкової вартості

Хайп навколо штучного інтелекту спричинив не лише новий виток технологічної війни між гігантами, як-от Microsoft, Alphabet і Meta, що очолили перегони за лідерство та почали навперебій анонсувати продукти, але й шквал інвесторів, які кинулися вкладати гроші у потенційну революцію у сфері ШІ.

NVIDIA поки найбільший вигодонабувач у цих перегонах: акції чипмейкера із Санта-Клари з початку 2023 року зросли на 116,55% — це найвищі темпи зростання серед компаній S&P 500. Ринкова капіталізація NVIDIA наразі становить $771,02 млрд — до нового абсолютного максимуму лишилося всього нічого (понад $800 млрд).

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація
Apple, Microsoft, Google, Amazon та NVIDIA разом зараз коштують майже $9 трлн — 25% всього індексу S&P 500
Ситуація на фондовому ринку (динаміка за шість попередніх місяців)

Інвестори вважають, що NVIDIA може дуже непогано заробити на бумі штучного інтелекту, оскільки є найбільшим виробником графічних прискорювачів, які сьогодні забезпечують роботу генеративних нейромереж та чат-ботів, як-от ChatGPT. Як ми вже раніше зазначали, NVIDIA вочевидь знайшла нову «курку», що нестиме золоті яйця, на заміну майнерам.

Разом з NVIDIA зростають також інші IT-гіганти — Apple, яка на початку 2022 року вперше здолала позначку $3 трлн ринкової капіталізації має всі шанси в майбутньому повторити цей подвиг. Зараз ринкова вартість виробника iPhone — $2,74 трлн.

І поки одні, як-от інвестор-мільярдер Пол Тюдор Джонс передрікають технології світле майбутнє та новий виток продуктивності, інші, більш стримані та скептично налаштовані аналітики попереджають про ризики — до прикладу, на думку головного стратега Bank of America Савіта Субраманян, інвесторам слід уникати акцій технологічних компаній із великою капіталізацією, оскільки зростає «велика бульбашка активів».

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: