Новини Пристрої 10.05.2022 о 13:44 comment views icon

Apple, Google, Facebook, Tesla та інші IT-гіганти за три дні втратили понад $1 трлн ринкової вартості

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Після того, як ФРС США вдалася до найбільшого підвищення базової ставки з 2000 року Apple, Google, Facebook, Tesla та інші IT-гіганти за три дні втратили понад $1 трлн ринкової вартостіApple, Google, Facebook, Tesla та інші IT-гіганти за три дні втратили понад $1 трлн ринкової вартостіЦе ставка, за якою комерційні банки в США кредитують один одного. 4 травня ФРС США підвищила її з 0,25-0,5% до 0,75-1% річних завалився не тільки ринок криптовалют, але й традиційний фондовий ринок. Найбільші світові технологічні компанії лише за три торгові сесії втратили понад 1 трильйон доларів ринкової вартості, повідомляє CNBC.

Зараз інвестори менше цікавляться тим, що забезпечувало стійкий ріст бізнес під час сильного «бичачого» Apple, Google, Facebook, Tesla та інші IT-гіганти за три дні втратили понад $1 трлн ринкової вартостіApple, Google, Facebook, Tesla та інші IT-гіганти за три дні втратили понад $1 трлн ринкової вартостіБики та ведмеді — усталені образи, що уособлюють дві основні біржові тенденції (підвищення та зниження вартості цінних паперів). ринку в останні роки, в тому числі під час пандемії, і тепер спрямовують більше грошей у безпечніші кишені ринку, включаючи такі продукти, як Campbell Soup, General Mills і J.M. Smucker.

Так от, Apple, найдорожча публічна компанія у світі, втратила 220 мільярдів доларів з моменту закриття торгів у середу, коли голова ФРС Джером Гейден Павелл повідомив, що інфляція занадто висока і що не планується підвищення ставки більше ніж на 50 базисних пунктів.

Apple, Google, Facebook, Tesla та інші IT-гіганти за три дні втратили понад $1 трлн ринкової вартості
Поточна ситуація на фінансових ринках

Зразу після заяви голови ФРС ринки піднялися, але наступні дні оптимізм випарувався, і основні біржові індекси США пішли вниз. Американський фондовий індекс S&P 500 Apple, Google, Facebook, Tesla та інші IT-гіганти за три дні втратили понад $1 трлн ринкової вартостіApple, Google, Facebook, Tesla та інші IT-гіганти за три дні втратили понад $1 трлн ринкової вартостіодин із трьох основних американських біржових індексів поряд з Dow Jones та Nasdaq. До нього входять 505 найбільших із капіталізації компаній, акції яких торгуються на біржах США. впав нижче позначки 4000 в понеділок, 9 травня, втративши 7% з моменту закриття в середу, тоді як Invesco Nasdaq 100 ETF впав майже на 10% за той же період.

Інші технологічні компанії, які найбільше втратили у ринковій вартості за останні три торгові дні:

  • Microsoft втратила близько $189 млрд своєї ринкової вартості;
  • Tesla подешевшала на $199 млрд вже після того, як кілька місяців тому її оцінка впала нижче $1 трлн.
  • Amazon втратила $173 млрд капіталізації;
  • Alphabet (материнський холдинг Google) за тиждень подешевшав на $123 млрд;
  • Виробник графічних чипів  NVIDIA втратив $85 млрд.
  • Meta Platforms (материнська компанія Facebook) втратила $70 млрд своєї ринкової вартості.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: