Новини Пристрої 26.09.2022 о 17:53 comment views icon

Apple Watch Ultra проти бетону, цвяхів та молотка — внутрішні пошкодження з’явилися раніше, ніж зламався корпус [Відео]

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

YouTube-канал TechRax протестували Apple Watch Ultra на механічні пошкодження, котрі годинник запросто може отримати у реальному житті. Краш-тест виявив цікаві факти про зовнішню та внутрішню міцність гаджета.

Спочатку Watch Ultra кидали на тверду поверхню з невеликої висоти. До якихось помітних ушкоджень та несправностей це не призвело. Переднє сапфірове скло та датчик зі зворотного боку не постраждали. Годинник після падінь працював абсолютно нормально, включно з сенсорним та механічним керуванням. Однак на титановому корпусі з’явилися дрібні вм’ятини, непомітні з відстані, але цілком помітні при ретельному огляді неозброєним оком.

Apple Watch Ultra

Потім Apple Watch Ultra поклали у банку зі старими цвяхами та почали трясти. Скло й датчик, схоже, зовсім не постраждали, а корпус покрився ще більшою кількістю дрібних вм’ятин та подряпин. Також автор ролика відзначив стан помаранчевого ремінця, який помітно забруднився під час короткого експерименту. Працездатності годинника знову нічого не завадило.

Apple Watch Ultra

Нарешті, експериментатор почав бити по лицьовій частині Watch Ultra молотком. Все йшло напрочуд добре – після кількох ударів годинник не отримав помітних пошкоджень і продовжував нормально працювати. Ушкодження від ударів по гаджету отримала стільниця, на якій велися випробування.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Apple Watch Ultra

Однак після ще одного удару екран годинника згас і вони перестали реагувати на дотик пальцем і обертання коліщатка. Корпус при цьому виглядав цілим і з обох боків мінімально пошкодився.

Apple Watch Ultra

Наступна коротка серія ударів змусила лицеве скло потріскатися рівномірною сіткою. Після 1-2 ударів розбився й тильний датчик разом з задньою кришкою, що несе його.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Можна зробити висновок про те, що міцність скла та датчика Watch Ultra виявилася надлишковою порівняно з ударними навантаженнями, які може витримати сенсор екрану та внутрішній вміст. Це означає, що якщо в результаті якогось інциденту ви бачите потрісканий екран, то нутрощі годинника, швидше за все, вже «мертві». До найбільш вразливих частин відноситься корпус (який міг би бути міцнішим у преміальному пристрої), внутрішня «начинка», матеріал датчика і задньої кришки (які легко розбилися).

В Україні відкрили передзамовлення смартгодинників Apple Watch Series 8 — 18 999₴ за 41 мм та 19 999₴ за 45 мм без eSIM


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: