Новини Кіно 25.07.2023 о 15:31 comment views icon

«Барбі» дебютувала в Україні з 33 млн грн — другий найкращий старт в історії Warner Bros. та абсолютний рекорд з початку війни

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Романтична комедія Ґрети Ґервіґ відзначилась кращим результатом в українському прокаті з початку повномасштабної війни. З 19 по 23 липня «Барбі» переглянули 226 757 українських глядачів, що принесло понад 33,2 мільйона гривень касових зборів.

Таким чином фільм про ляльок Mattel обійшов другого «‎Аватара» Джеймса Кемерона й анімаційний український довгобуд «‎Мавку» – ці стрічки за перші вихідні показу в Україні заробили 25,8 та 24,9 мільйона гривень відповідно.

Попередній фільм Warner Bros. «‎Дюна» вийшов в український прокат у середині вересня 2021 року та зібрав понад 33,9 млн грн, теж оформивши рекорд на той час.

Загалом у світі за перші вихідні «‎Барбі» зібрала рекордні $337 млн – $155 млн у США та $182 млн на міжнародному ринку. Виробництво фільму обійшлося у $145 млн (без витрат на маркетинг).

Сюжет фільму Ґрети Ґервіґ зосереджується на подорожі ляльок у реальний світ, який приймає їх явно не так, як ті очікували: Барбі (Марґо Роббі) стикається з сексуальними домаганнями та арештом, а Кену (Раян Ґослінґ), до його великого розчарування, не дозволяють провести апендектомію на людині. Згодом головна героїня тікатиме від генерального директора компанії Mattel який відчайдушно прагне помістити її «назад у коробку».

У гігантському переліку акторського складу також є Вілл Феррелл, Америка Феррера, Кейт Маккіннон, Майкл Сера, Аріана Ґрінблатт, Ісса Рей, Рея Перлман, Ана Круз Кейн, Емма Макі, Гері Неф, Александра Шипп, Кінгслі Бен-Адір, Сіму Лю, Нкуті Ґатва, Скотт Еванс, Джеймі Деметріу, Коннор Свінделлс, Шерон Руні, Нікола Кофлан, Ріту Арья, Дуа Ліпа, Гелен Міррен.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

Нині на Rotten Tomatoes романтичну комедію оцінюють у 90% – стрічку називають «‎душевною» та «‎чарівною», акторів хвалять за «‎зірковий» виступ, а Ґервіґ згадують як «режисерку, народжену для кіно‎».

В українському прокаті стрічка стартувала 20 липня.

Рецензія на фільм «Барбі» / Barbie


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: