Новини Технології 23.05.2023 о 19:01 comment views icon

Bing став найпопулярнішим пошуковиком в Китаї після інтеграції з ChatGPT – він випередив Baidu, захопивши майже 40% частки ринку

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Bing випередив Baidu і став провідною пошуковою системою в Китаї серед користувачів настільних ПК. Згідно з даними StatCounter, продукт Microsoft захопив історичну частку ринку у квітні 2023 року – 37,4%.

Це досягнення вкотре демонструє динамічну природу ринку пошукових систем і підкреслює великий вплив ШІ на розвиток сучасних технологій. Але успіх Bing зумовлений не лише його зв’язком з останньою мовною моделлю OpenAI GPT-4, а й глибокою інтеграцією пошуковика в різні продукти та служби Microsoft, такі як Windows, Office і Xbox.

Китайська Baidu нині має частку 27,01%, а у решті переліку – Sogou з часткою ринку 16,36%, Yandex з 7,45%, Haosou з 6,25% і Google з 5,2% відповідно.

Bing став найпопулярнішим пошуковиком в Китаї після інтеграції з ChatGPT – він випередив Baidu, захопивши майже 40% частки ринку

Мустафа Сулейман, співзасновник DeepMind і засновник ШІ-стартапу Inflection.AI, каже, що в інтернет-ландшафті найближчим часом відбудуться значні зміни, а звичайні методи пошуку у найближчі 10 років будуть замінені інтерактивними. Його думку підтримує співзасновник корпорації Microsoft Білл Гейтс, який стверджує, що штучний інтелект «‎вб’є» пошукові системи та онлайн-магазини – у тому вигляді, до якого ми звикли.

З огляду на велику конкуренцію та зміни на ринку, такі великі гравці як Bing і Baidu продовжуватимуть впроваджувати інновації та інтегрувати передові технології, тож користувачі дійсно можуть розраховувати на дещо складніший пошук у майбутньому. Що якоюсь мірою вплине на компанії та творців контенту, які покладаються на пошукові системи для просування своїх продуктів.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: