Новини Наука та космос 17.08.2022 о 11:43 comment views icon

Дистанційні натискання електромагнітним полем: вчені розробили новий метод керування екранами смартфонів та планшетів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

На конференції Black Hat USA 2022 у Лас-Вегасі дослідники з Університету Флориди та Університету Нью-Гемпшира представили роботу «невидимого пальця», що керує смартфонами та планшетами. За допомогою роботизованої руки та антенних решіток вчені змогли віддалено імітувати торкання пальцем ємнісних сенсорних екранів кількох пристроїв.

Одна з антенних решіток визначала точне розташування портативного пристрою, інша створювала електромагнітне поле заданої частоти та відправляла команду сенсорам екрана. Пристрій розпізнав сигнали як різні типи дотиків рукою. Команда змогла імітувати короткі та тривалі натискання та скидання у будь-якому напрямку на кількох пристроях, включно з iPad, OnePlus, Google Pixel, Nexus та Surface.

Дистанційні натискання електромагнітним полем: вчені розробили новий метод керування екранами смартфонів та планшетів

Вчені звертають увагу на можливості використання дистанційних натискань для отримання несанкціонованого доступу до смартфонів та планшетів. Під час тестів вони застосували цей метод для встановлення шкідливого програмного забезпечення на телефон з Android. Також їм вдалося відправити гроші через PayPal.

Деякі спроби не спрацювали через нездатність поля зачиняти невеликі хітбокси. Діалогове вікно Android «зламати» не вдалося – маленькі кнопки «Так» і «Ні» розташовані надто близько одна до одної.

Дистанційні натискання електромагнітним полем: вчені розробили новий метод керування екранами смартфонів та планшетів

У хакерів поки що не буде практичної можливості скористатися електромагнітним способом натискань – вплив здійснюється з відстані лише 3-4 см та потребує використання дорогого обладнання. Є й ефективний метод захисту від подібної атаки – розміщення пристрою в клітці Фарадея. З іншого боку, метод електромагнітних дотиків відкриває нові перспективи для розробників гаджетів із сенсорними екранами.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Джерело: TechSpot

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: