Новини Кіно 03.05.2023 о 19:01 comment views icon

«Дюна: Частина друга»: таємничий Арракіс та Тімоті Шаламе верхи на Шай-Хулуді у першому трейлері продовження фантастичного епіка Дені Вільньова

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Warner Bros. (як і обіцяла) опублікувала перший трейлер нової «Дюни», яка безперечно є однією з найочікуваніших кінострічок цього року. Майже одночасно на каналі Warner Bros. Pictures Ukraine з’явилася локалізована версія з українським дубляжем.

Це продовження першого фільму Дені Вільнева («Вбивця», «Той, що біжить по лезу 2049»), що вийшов у 2021 році, яке є адаптацією решти першої книги з циклу науково-фантастичних романів Френка Герберта. З самого початку режисер планував розділити сюжет адаптації цього роману на дві картини. Днями Вільньов підтвердив, що жодного стрибка в часі між двома частинами «Дюни» не буде, історія Пола Атріда продовжиться з того моменту, де завершилася перша частина.

«Дюна 2»: Тімоті Шаламе, Зендея, Флоренс П’ю та інші на перших кадрах продовження фантастичного епіка Дені Вільньова

Ключові ролі у картині виконали Тімоті Шаламе, Зендея, Ребекка Ферґюсон, Джош Бролін, Флоренс П’ю, Леа Сейду, Дейв Батіста, Остін Батлер, Стеллан Скашґорд, Шарлотта Рамплінґ, Хав‘єр Бардем та інші

Фільмування сиквелу «Дюни» завершилися ще у грудні 2022 року — вони тривали майже 5 місяців на кількох локаціях у Будапешті, Абу-Дабі, Йорданії та Італії. Продовженням займалася та сама команда, яка працювала над першим фільмом, включаючи режисера Дені Вільньова, оператора Грега Фрейзера та композитора Ганса Ціммера («Інтерстеллар», «Початок»). До речі, друга частина повністю створена у форматі IMAX (перша «Дюна» була лише на 40%).

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

В український прокат друга частина нашумілої екранізації роману Френка Герберта вийде 2 листопада 2023 року — як завжди, на день раніше світової прем’єри.

Трейлер фільму «Дюна: Частина друга» — з українським дубляжем

В оригіналі (англійською)

Локалізований постер

«Дюна: Частина друга»: таємничий Арракіс та Тімоті Шаламе верхи на Шай-Хулуді у першому трейлері продовження фантастичного епіка Дені Вільньова

  • Перша частина «Дюна» Дені Вільньова дебютувала із величезним успіхом та стала тріумфатором премії «Оскар-2022» — адаптація класичного науково-фантастичного роману Френка Герберта 1965 року отримала цілих шість статуеток, зокрема нагороди за найкращий монтаж, музику, звук, візуальні ефекти та операторську роботу.
  • В українському прокаті кінострічка показала найкращий старт з початку пандемії зі зборами у понад $1 млн за перший вікенд. Всього «Дюна зібрала в українських кінотеатрах понад $3,5 млн, а загальні касові збори кінострічки складають $401,8 млн.
  • Вільньов публічно висловлював зацікавленість у створенні третього фільму за мотивами другого роману в серії «Месія Дюни» та окремого телесеріалу «Дюна: Сестринство» — майбутній спіноф про таємний жіночий орден «Бене Ґессеріт» для HBO Max.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: