Новини Ігри 23.06.2023 о 09:31 comment views icon

Гра про Індіану Джонса від авторів Wolfenstein — ще один ексклюзив Xbox. PlayStation в прольоті

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

На початку 2021 року компанія Bethesda досить несподівано анонсувала нову гру про Індіану Джонса. З того часу про проєкт не було якихось значущих новин, ні фактичної назви, ні підтримуваних платформ. А тепер з’ясувалося, що гра Bethesda про Індіану Джонса буде ексклюзивом для Xbox та ПК.

Нагадаємо, анонс поки неназваної гри відбувся у 2021 році лише за кілька місяців до того, як Microsoft завершила угоду на $7,5 млрд із придбання ZeniMax Media – материнської компанії Bethesda Softworks. Гра про Індіану Джонса розробляється MachineGames, тією ж студією, що і франшиза Wolfenstein. Вона створюється під новим лейблом Lucasfilm, що є частиною підвищеної уваги Disney до ігор.

Інформацію про ексклюзивність гри для Xbox та ПК розкрив голова глобального видавничого відділу Bethesda Піт Хайнс під час слухання у справі FTC (Федеральна торгова комісія США) проти Microsoft. При цьому адвокат FTC повідомив, що Disney мала контракт на вихід гри на кількох консолях, а угода була змінена після придбання Bethesda корпорацією Microsoft.

На питання, чому Microsoft перетворила гру на ексклюзив для Xbox, Хайнс пояснив, що Bethesda сподобалася ідея усунути ризик розробника і перенести її в Xbox Game Pass. Гра про Індіану Джонса буде доступна в перший день на Xbox Game Pass.

«Первинним, на мій погляд, є те, що я сказав про зниження ризику і спробу досягти певного ступеня впевненості», – сказав Хайнс. «Ви маєте справу з ліцензіаром, який матиме багато відгуків про те, що ви робите, що додасть багато часу у ваш графік».

Нагадаємо, після придбання Bethesda ексклюзивами для консолей Xbox стали ігри Starfield та Redfall. FTC стверджує, що така практика може поширитися і на ігри Activision Blizzard, якщо Microsoft закриє угоду з купівлі компанії за $68,7 млрд.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: