Новини Новини 05.06.2024 о 14:42 comment views icon
Стаття з  

ГУР здійснює масштабну DDoS-атаку на держустанови та компанії рф. Паралізована робота міністерств та держпослуг

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg

Ігор Шелудченко

Автор новин

Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України здійснює масштабну DDoS-атаку на державні структури та великі компанії російської федерації.

Про це повідомляє джерело «Української правди» у ГУР.

Зазначено, що в росії відбувся масштабний збій у роботі електронних сервісів, який спровокували кіберфахівці з ГУР Міноборони України.

Станом на 5 червня, робота низки державних установ та приватних компаній РФ фактично паралізована. Офіційне повідомлення «Роскомнадзора» пояснює збої «аварією магістральної мережі зв’язку», але джерела стверджують, що справжня причина — саме масштабна DDoS-атака.

Проблеми є наразі у:

  • сайту держпослуг;
  • міністерства оборони;
  • міністерства фінансів;
  • міністерства внутрішніх справ;
  • міністерства  юстиції;
  • міністерства промисловості та енергетики;
  • міністерства інформаційних технологій та зв’язку;
  • міністерства надзвичайних ситуацій.

Сайт та сервіси федеральної податкової служби рф також були заблоковані.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Hillel IT School.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Крім того, внаслідок атаки ускладнений інформаційний обмін з учасниками зовнішньоекономічної діяльності, а також функціонування об’єднаної авіабудівельної компанії тимчасово паралізовано. Зафіксовано збої в роботі серверів хмарного сховища «гособлако» і недоліки у роботі «єдиного державного реєстру РАГС» у деяких регіонах РФ.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: