Новини WTF 23.05.2024 о 15:27 comment views icon

«Казав, що винайшов біткоїн». Cуд визнав брехуном комп’ютерника, який представлявся Сатоші Накамото

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

«Казав, що винайшов біткоїн». Cуд визнав брехуном комп’ютерника, який представлявся Сатоші Накамото

Суддя Високого суду Лондона постановив, що комп’ютерний вчений Крейг Райт «багато і неодноразово» брехав «у великому масштабі», стверджуючи, що він винайшов біткоїн.

Райт представлявся як «Сатоші Накамото» — псевдонім, який використовується для позначення людини або групи людей, які розробили протокол криптовалюти біткоїн і створили першу версію програми, в якому цей протокол був реалізований.

Про таємничого творця криптовалюти відомо мало — припускають, що він володіє найбільшою кількістю біткоїнів у світі, приблизно 1,1 млн BTC (близько $77 млрд на цю мить).

Особистість Сатоші була пов’язана з Райтом у статтях, опублікованих Gizmodo та Wired у 2015 році, хоча в останній публікації зазначалось, що деякі припущення про те, що Райт і є тим самим невловним Накамото, були підкинуті самим вченим. Пізніше звіти Wired, Vice, Forbes та інших видань також виявили невідповідності в доказах.

Батьки Сема Бенкмана-Фріда кажуть, що він «занадто наївний» для в’язниці і благають суддю зменшити вирок

Онлайн-курс "Кібербезпека вебзастосунків" від robot_dreams.
Пройдіть всі етапи тестування застосунків та відточіть навички на воркшопах з реальними прикладами проведення атак.Лектор — експерт з 10-річним досвідом у інформаційній безпеці.
Про курс

Наступні роки Райт провів у наполегливих спробах довести, що він і є Сатоші: неодноразово давав свідчення, що написав оригінальну білу книгу біткоїна«Казав, що винайшов біткоїн». Cуд визнав брехуном комп'ютерника, який представлявся Сатоші Накамото«Казав, що винайшов біткоїн». Cуд визнав брехуном комп'ютерника, який представлявся Сатоші Накамото9-сторінковий технічний документ, в якому було викладено детальний опис проєкту, його архітектуру та спосіб взаємодії з користувачами, кидав виклик людям, які розробляли проєкти, пов’язані з біткоїнами, і подавав позови за наклеп проти тих, хто звинуватив його у брехні.

Остання судова битва Райта була спровокована Crypto Open Patent Alliance (COPA), некомерційною організацією, яка намагалася перешкодити його погрозам розробникам. COPA відхилила пропозицію чоловіка врегулювати справу в січні, стверджуючи, що угода містить «лазівки, які дозволять йому знову подавати до суду на людей».

Справа була завершена у березні після шеститижневого розслідування, коли суддя Високого суду Лондона Джеймс Меллор постановив, що Райт не створював біткоїн і не є Сатоші.

«Як у своїх письмових, так і в усних свідченнях під час перехресного допиту я цілком переконався, що доктор Райт багато і неодноразово брехав суду», — написав суддя у 231-сторінковій постанові, опублікованій цього тижня. «На мою думку, він далеко не такий розумний, як думає».

За словами Меллора, більшість підроблених доказів були «незграбними» і Райт часто вдавався до покладання провини на інших (часто невстановлених) людей або видавав у свідченнях «те, що можна описати лише як технобалаканину».

Райт вже заявив, що подасть апеляцію на рішення «щодо питання про ідентифікацію».

Онлайн-курс "Кібербезпека вебзастосунків" від robot_dreams.
Пройдіть всі етапи тестування застосунків та відточіть навички на воркшопах з реальними прикладами проведення атак.Лектор — експерт з 10-річним досвідом у інформаційній безпеці.
Про курс

Біткоїн-трейдер втратив $70 млн після того, як відправив криптовалюту на помилкову адресу

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: