Новини WTF 06.10.2023 о 11:16 comment views icon

Маск відмовився свідчити щодо купівлі Twitter за $44 млрд, бо «все є у біографії Айзексона» — SEC подала в суд

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Мільярдер знову «‎під прицілом» регуляторів, які розслідують поглинання Twitter за $44 млрд.

Слідчі визначають, чи порушив Маск федеральні закони про цінні папери у 2022 році, коли задовго до поглинання придбав 9,2% акцій Twitter. Правила Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) вимагають, щоб більшість людей, які купують понад 5% акцій публічної компанії, розкривали інформацію протягом 10 днів, однак мільярдер цього не зробив. Ця потенційно «‎умисна» затримка принесла мільярдеру $156 млн, та спричинила колективний позов від колишніх акціонерів Twitter.

Як повідомляє The Wall Street Journal, Маск мав дати свідчення у розслідуванні минулого місяця, але не з’явився на засіданні, а згодом, коли SEC спробувала перенести зустріч, «‎категорично відмовився» від цього процесу.

«Комітет з цінних паперів і бірж уже неодноразово брав свідчення пана Маска в цьому помилковому розслідуванні досить», йдеться в заяві Алекса Спіро, адвоката Маска.

Нині регулятор хоче через суд примусити власника Twitter надати свідчення.

Маск протягом багатьох років висміював SEC, яка звинуватила його у шахрайстві після сумнозвісного твіту 2018-го року про «забезпечення фінансування для Tesla». Зрештою мільярдер домовився з регулятором та сплатив штраф у $20 млн, хоча все ще бореться з юристом-нянею, який має схвалювати деякі його твіти щодо Tesla.

Згідно з заявою SEC регулятор від початку розслідування у квітні 2022 року отримав тисячі документів від третіх сторін у рамках своїх запитів, у тому числі «сотні» від самого Маска. У липні 2022 року мільярдер давав свідчення двічі, утім на додаткові зустрічі не з’явився, звинувачуючи регулятора у «переслідуваннях». Згідно з документом Ілон Маск також стверджував, що уся необхідна інформація є у його новій біографії, яку написав журналіст Волтер Айзексон, і тому йому «не потрібно з’являтися для надання свідчень».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: