Новини Пристрої 17.05.2022 о 16:55 comment views icon

Мін-Чі Куо: Apple тестує складний пристрій з додатковим екраном на кольорових електронних чорнилах E-Ink

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Пристрої з двома екранами та складні смартфони збільшують частку ринку у всіх технологічних сегментах. Лідерами цієї технології є Samsung та Huawei, а також інші китайські бренди, такі як Oppo. Apple знає, що буде пізно, якщо цей клас смартфонів набуде широкого поширення, але хоче відновити позиції.

Згідно з різними повідомленнями фахівців бренду з Купертіно, Apple тестує кольоровий екран E-Ink як зовнішній видошукач для поки не анонсованого складного пристрою. За словами аналітика Мінґ-Чі Куо, кольоровий EPD (електронний паперовий дисплей) може стати частиною кришки або другим екраном для складних пристроїв.

Більшість складних планшетів на ринку поєднують великий складний внутрішній екран і менший зовнішній екран, що використовується для швидких повідомлень. Але вже чинні пристрої, такі як Samsung Galaxy Fold3 або Oppo Find N, використовують OLED панелі в обох випадках.

Apple тестує екрани E-Ink, які хоч і мають меншу палітру кольорів, але набагато ефективніші з погляду енергоспоживання. Проблема, яка не є незначною в iPhone.

Онлайн-курс "Computer Vision" від robot_dreams.
Застосовуйте Machine Learning / Deep Learning та вчіть нейронні мережі розпізнавати об’єкти на відео. Отримайте необхідні компетенції Computer Vision Engineer.
Дізнатись більше про курс

Хоча E-Ink найбільш відомий монохромними екранами, які Amazon використовує у своїх Kindle, компанія також має лінійку кольорових екранів. Декілька тижнів тому була анонсована E-Ink Gallery 3, нова версія технології E-Ink, яка може відтворювати більше кольорів і є більш ефективною.

Крім того, щось важливе для сучасних телефонів: він може оновлюватися набагато швидше ніж попередні кольорові екрани тієї ж компанії. Хоча це не рівень OLED або РК-екранів, але дуже близько.

Вже давно ходять розмови про ідею Apple рухатися у бік складних пристроїв. У 2021 році з’явилися повідомлення, що Apple створює прототипи складних екранів, а у квітні 2022 року з’явилася інформація, що бренд може випустити пристрій з 9-дюймовим складним екраном у 2025 році.

У статті Bloomberg минулого місяця також повідомлялося, що Apple може випустити пристрій із 20-дюймовим складним екраном, але не раніше 2026 року.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: