Новини Новини 27.05.2022 о 10:56 comment views icon

На Netflix вийшла перша частина четвертого сезону «Дивні дива» / Stranger Things

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

27 травня на Netflix гучна та довгоочікувана багатьма прем’єра — вийшла перша частина  четвертого сезону науково-фантастичного серіалу «Дивні дива» / Stranger Things, створеного братами Даффер. Продовження одного з кращих та найпопулярніших шоу — сім епізодів із дев’яти — вже доступні в онлайн-кінотеатрі в оригінальному озвученні (англійською) з українськими та російськими субтитрами.

Загальний хронометраж цих семи епізодів становить трохи більше ніж дев’ять годин. Ще два завершальних епізоди вийдуть 1 липня, а фінальний триватиме понад дві години. Назви усіх епізодів повідомили ще наприкінці 2021 року.

На Netflix вийшла перша частина четвертого сезону «Дивні дива» / Stranger Things

Продовження серіалу вийшло через три роки після показу третього сезону — події в ньому розгортаються через пів року після попереднього фіналу за межами рідного для головних героїв містечка Хоукінс (слугувало місцем дії попередніх трьох сезонів), зокрема, в Каліфорнії та… СРСР.

Фінальний трейлер четвертого сезону «Дивні дива» / Stranger Things англійською

Окрім дітей — Одинадцять (Міллі Боббі Браун), Лукаса (Калеб Маклафлін), Майка (Фінн Вулфгард), Вілла (Ноа Шнапп), Дастіна (Гейтен Матараццо) та Макс (Седі Сінк), які давно вже не діти (з виходу першого сезону минуло вже 6 років — тільки подивіться на Міллі Боббі Браун нижче), у трейлері також можна побачити інших головних героїв у виконанні улюблених акторів — маму Вілла Джойс Байєрс (Вайнона Райдер) та шериф Джима Гоппера (Девід Гарбор).

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Також шанувальників у продовженні чекають нові персонажі, зокрема герой Роберта Інглунда, відомого за роллю Фредді Крюгера, та, ясна річ, нові монстри. Герої спробують раз і назавжди покласти край лиху з потойбічного світу, який називають «зворотною стороною».

Рецензії критиків на четвертий сезон «Дивні дива» / Stranger Things з’явилися на минулому тижні (23 травня) — і вони здебільшого залишилися задоволені. Продовження отримало 68 балів зі 100 на Metacritic (на основі 25 рецензій) та 87% на Rotten Tomatoes (на основі 70 рецензій).

«Дивні дива» вже продовжили на п’ятий сезон, який завершить поточну сюжетну арку. До речі, ще 2017 року брати Даффери повідомляли, що планують не менше чотирьох-п’яти сезонів. Водночас у лютому вони натякали на ймовірний спіноф для шоу.

  • Netflix випускає «Дивні дива» з 2016 року і це один із найпопулярніших проєктів у стрімінговому сервісі. Серіал, натхненний творами Стівена Кінга, цінують за атмосферність, акторську гру і відсилання до жанрових фільмів 1980-х років.
  • Третій сезон «Дуже дивних справ» вийшов 4 липня 2019, встановивши абсолютний рекорд онлайн-кінотеатру на той час за чотири дні його переглянули понад 40 млн передплатників Netflix.
  • Це вперше Stranger Things розділили на частини — усі попередні сезони серіалу братів Даффер виходили повністю зразу, але Netflix зараз дедалі частіше розділяє популярні шоу на частини. Раніше творці шоу пояснили це тим, що четвертий сезон вийшов удвічі довшим за третій — сценарій зайняв понад 800 сторінок, а фільмування тривали майже два роки. Пандемія тут теж зіграла свою роль — через COVID-19 фільмування на початку 2020 року призупинили через два тижні після старту, а робота над серіалом відновилася лише у вересні 2020 року.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: