Новини WTF 13.06.2024 о 15:11 comment views icon

«Найдосконаліша» модель Stability AI налякала мережу зображеннями людей-мутантів — зате пальці на місці

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Днями Stability AI випустила свою нову модель генерації зображень Stable Diffusion 3 Medium, яку рекламувала як «найдосконалішу» — однак обмеження у навчальних даних нейромережі призвели до проблеми у відтворенні людської анатомії.

Stable Diffusion 3 Medium генерує моторошні зображення трируких, триногих чи безголових людей. Судячи з повідомлень у соцмережах, проблеми найчастіше виникають, якщо запит включає фон на траві чи у воді (але незрозуміло з чим це пов’язано).

У коментарях припускають, що видача зображень з «людьми-мутантами», пов’язана з обмеженими навчальними даними нової моделі Stability AI, оскільки компанія, ймовірно, цензурувала більшість знімків із людьми.

Британський стартап рекламував Stable Diffusion 3 Medium, як «найдосконалішу відкриту модель перетворення тексту в зображення». Вона містить 2 млрд параметрів, має забезпечувати фотореалістичні результати й усувати «типові помилки на руках і обличчі» — ймовірно, проблему з неправильною кількістю пальців таки виправили, але, як бачимо, загальна анатомія тіла вкрай погіршилась.

Наразі користувачі можуть протестувати Stable Diffusion 3 Medium через API Stability

Заснований у 2020 році стартап Stability AI був швидко визнаний одним із нових лідерів генеративного штучного інтелекту разом з такими конкурентами як Midjourney та Dall-E від OpenAI. У 2022 році інвестори оцінювали компанію в $1 млрд. Водночас вже у 2023 році Stability AI стикнулася з низкою позовів від митців, гендиректор компанії Емад Мостак пішов у відставку у березні, а компанія задумалась про продаж через готівкову кризу.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: