Новини Новини 11.05.2022 о 17:54 comment views icon

Нардеп: МВС відмовляється від маркування «V» та «Z» у номерах для електромобілів — натомість використовуватимуть латинську Y

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Міністерство внутрішніх справ України вирішило відмовитися від використання маркування «V» та «Z» у номерних знаках для електромобілів на користь латинської Y. Про це повідомив народний депутат фракції «Слуга народу» Ігор Фріс з посиланням на заступника голови відомства Богдана Драп’ятого.

Нагадаємо, у 2020-му році набрав чинності закон про інфраструктуру для електромобілів, який, серед іншого, запровадив «зелені» номерні знаки та використання в них чистої латиниці. Такі номерні знаки почали видавати в Україні восени 2020 року.

Повідомляється, що сервісні центри МВС України з 9 травня мають реєструвати електромобілі за новими правила та забезпечувати можливість обирати державний номерний знак з суфіксом, що починається на латинську Y (в кирилиці У — Україна). В МВС України поки не робили ніяких анонсів щодо цього, а отримати офіційне підтвердження цієї інформації нам поки не вдалося.

Водночас саме рішення виглядає логічним — з урахуванням ухваленого у квітні закону, який офіційно визнає росію державою-терористом та забороняє символіку російського фашизму у вигляді літер «V» та «Z» латинської абетки.

Рада визнала росію державою-терористом та заборонила символіку «Z» та «V»

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: